Το νέο Niva γίνεται πιο σύγχρονο αισθητικά και αποκτά ένα δυναμικότερο προφίλ, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά του «θρυλικού» μοντέλου της Lada, κρατώντας παράλληλα τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.

Το νέο Chevrolet Niva θα φτάνει τα 4.316 χλστ. σε μήκος, όντας αυξημένο κατά 260 χλστ. σε σχέση με το Lada παρελθόν του.

Πληροφορίες δεν έχουμε για το εσωτερικό του Chevrolet Niva. Ό,τι μπορούμε να δούμε από το κλειστό παράθυρο…

Το νέο Niva θα λανσαριστεί το 2016 σε έκδοση παραγωγής και θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας των GM (Chevrolet) και AvtoVAZ (Lada).

Ο εργάτης, οι ποδιές, το snorkel και η σχάρα οροφής με τους προβολείς ομίχλης, συμβάλουν στη δημιουργία μιας σκληροτράχηλης εικόνας για το Chevrolet Niva concept.

Ανάρτηση με μεγάλη διαδρομή, off-road ζάντες, χωμάτινα ελαστικά της BFGoodrich και δαγκάνες της Brembo για το Chevrolet Niva.

Περισσότερα για το Chevrolet Niva concept

36.626 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/8/2014

Το πρωτότυπο που αποτελεί πρόγευση του μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιάσει η Chevrolet το 2016, έκανε ντεμπούτο στη φετινή έκθεση της Μόσχας. Λόγος γίνεται για το σκληροτράχηλο Chevrolet Niva concept.

 
Tο νέο Niva γίνεται πιο σύγχρονο αισθητικά και αποκτά ένα δυναμικότερο προφίλ, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά του «θρυλικού» μοντέλου, κρατώντας παράλληλα τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, αφού θα είναι 4κίνητο και με σαφή εκτός δρόμου προσανατολισμό. Μάλιστα στις off road διαδρομές του νέου Niva θα βοηθούν η καινούργια ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η τοποθέτηση γονάτων McPherson μπροστά, αναφορικά με το απερχόμενο μοντέλο. Επίσης, το νέο «ρωσικό» SUV θα διαθέτει 16άρες ζάντες αλουμινίου και εκτός δρόμου ελαστικά (συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας, η οποία είναι τοποθετημένη στην πίσω 5η πόρτα). Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το νέο Chevrolet Niva θα φτάνει τα 4.316 χλστ. σε μήκος, αυξημένο κατά 260 χλστ. σε σχέση με το παρελθόν του μοντέλου, ενώ αποκτά πλέον 5θυρο αμαξωμα.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το νέο crossover θα εφοδιάζεται με κινητήρα 1,8 λτ., προερχόμενο από τον όμιλο PSA (Peugeot-Citroen), με απόδοση 136 ίππους, ενώ η μετάδοση της κίνησης θα μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι -προς το παρόν- δεν υπάρχει στα σχέδια των εταιρειών πετρελαιοκίνητη έκδοση του εν λόγω SUV.