Peugeot 2008 για ουσία ή το trendy Οpel Mokka;
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 2008 για ουσία ή το trendy Οpel Mokka;

21.202 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2021)

Peugeot 2008 και Opel Mokka μάχονται στην κατηγορία των μικρών SUV, έχοντας το καθένα τα δικά του όπλα, αν και μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και τα ίδια κινητήρια σύνολα. Ποιο κερδίζει όμως;

To Peugeot 2008 είναι πρωταγωνιστής στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου στην κατηγορία των μικρών SUV, χάρη στην ικανότητά του να καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας, έχοντας ως όπλα τους μεγάλους του χώρους, τον πλούσιο εξοπλισμό του και τους σβέλτους κινητήρες του. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκεται και το ομόσταυλο πλέον Opel Μοkka που βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το 2008, μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες και ξεχωρίζει χάρη στο νέο πρόσωπο «Opel Vizor» που του έδωσαν οι σχεδιαστές της μάρκας. Πάμε λοιπόν να τα συγκρίνουμε στην έκδοση με τον βενζινοκίνητο 1.200άρη PureTech κινητήρα των 130 ίππων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση: Βγάζει «νύχια» το 2008, νέο πρόσωπο για το Mokka

Το Peugeot 2008 στηρίζεται σαφέστατα στις έντονες γωνίες και ακμές του αμαξώματός του για την δυναμική του υπόσταση, την μεγάλη και δυναμική εμπρόσθια μάσκα και τα όμορφα  φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας σε μορφή «νυχιών» να το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο, ειδικά τη νύχτα.

To Οpel Mokka άλλαξε look και αναλογίες σε σχέση με το Mokka X, που αντικατέστησε. Με 4.151 χλστ έγινε πιο compact σε μήκος (-12,4 εκατ.), πάτησε σε γαλλική πλατφόρμα και απέκτησε πιο trendy σχεδίαση χάρη στο στοιχείο Opel Vizor, που καταλαμβάνει ως ενιαίο στοιχείο όλη τη μάσκα κάτω από το καπό και τονίζει το πλάτος του.

Εσωτερικό-Χώροι: Πιο εντυπωσιακό το 2008 με μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ

Το Peugeot 2008 είναι πιο εντυπωσιακό, με τη σχεδίαση να προέρχεται από το 208, και κερδίζει τις εντυπώσεις με την i-cockpit λογική του. Ο διάκοσμος είναι hi-tech με προαιρετικά 3D ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ στάνταρ είναι η οθόνη αφής των 7 ιντσών. Ο premium χαρακτήρας του οφείλεται τόσο στα παραπάνω στοιχεία και τη σχεδίαση, όσο και στην εξαιρετική επιλογή των υλικών και της ποιότητας κατασκευής του γενικότερα. Οι χώροι θα ικανοποιήσουν σε κάθε περίπτωση τις μεταφορικές ανάγκες μιας 4μελούς οικογένειας χωρίς παραχωρήσεις, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 434 λίτρα.

Το Mokka σε κερδίζει με το Pure Panel cockpit και την άριστα ενσωματωμένη κεντρική οθόνη αφής μέσα στο ταμπλό, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έρχεται ως συνέχειά της. Χωροταξικά, το Mokka έχει ευρύχωρη και φαρδιά καμπίνα επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 350 λίτρα.

Κινητήρας-Τιμές: Σβέλτος ο 1.200άρης

Τόσο το Peugeot 2008 όσο και το Opel Μοkka «φορούν» τον ίδιο 1.200άρη Puretech των 130 ίππων που προσφέρει ζωντάνια και σβέλτες επιδόσεις και παραμένει ορεξάτος είτε στις 1.000, είτε στις 5.000 σ.α.λ. Το Peugeot 2008 με τον 1.200άρη PureTech των 130 ίππων τον βρίσκουμε από τις 23.700 ευρώ στο εξοπλιστικό επίπεδο Active σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά εάν κάποιος επιθυμεί αυτόματο κιβώτιο, θα πρέπει να ανέβει στις 27.800 ευρώ. Από την άλλη, το Opel Mokka, κοστίζει από 25.500 ευρώ στο βασικό εξοπλιστικό επίπεδο Elegance με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ, για όσους θέλουν να ξεκουράζουν το αριστερό τους πόδι, το Mokka με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων κοστίζει στην ίδια έκδοση από 28.000 ευρώ.
  Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center