Ποια η χειρότερη συμβουλή που έχεις ακούσει για να καις λιγότερο;

Ποια η χειρότερη συμβουλή που έχεις ακούσει για να καις λιγότερο;

6.153 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2022)

Ο καθένας έχει τη δική του ιδέα, και οι συμβουλές για οικονομία καυσίμου, ειδικά αυτή την εποχή, παίρνουν και δίνουν. Ποια είναι η χειρότερη που έχεις ακούσει;

Καμένες συμβουλές για να μην... καις!

Άσε το ποιόν ακούς και ποιες συμβουλές κάνουν οικονομία. Πες μας ποιον δεν ακους, και τι έχεις ακούσει που σίγουρα δεν σε γλιτώνει λεφτά; Από τις κοτσάνες που ακούγονται, ποια είναι η μεγαλύτερη;

Όταν η βενζίνη έχει σταθεροποιηθεί στα 2 ευρώ το λίτρο, σίγουρα δεν έχεις να χάσεις τίποτα να δοκιμάσεις τα πάντα για να καις λιγότερο. Ή μήπως όχι; Γιατί κάποιες συμβουλές όχι απλά δεν δουλεύουν, αλλά αυξάνουν και την κατανάλωση. Ενώ είναι και κάποιες που τις ακούς και βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Η πιο κλασσική, αυτή την εποχή, είναι να πουλήσεις το παλιό σου αμάξι που καίει 12 λτ./100χλμ. και να αγοράσεις ηλεκτρικό που δεν καίει τίποτα. Φυσικά αν το μετρήσεις, 12 λίτρα τα 100χλμ είναι πλέον 24 ευρώ, ενώ με το ηλεκτρικό, τι να σου πάρει να φορτίσεις για 100 χιλιόμετρα; Ψίχουλα. Βάλε όμως ότι πρέπει να δώσεις αρκετά χρήματα για να πάρεις το ηλεκτρικό. Βέβαια αν το συγκρίνεις με ένα καινούργιο βενζίνης η διαφορά δεν είναι τρομακτική (8-10.000 ευρώ) όμως και πάλι για να τα κάνεις απόσβεση θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Και από την άλλη, για πολλούς το να αλλάξουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο με καινούργιο δεν είναι καν στο πρόγραμμα, οπότε αυτή η συμβουλή... κόβεται!
 
Στις λιγότερο δραστικές συμβουλές, ακούγεται συχνά το να σβήνεις στο φανάρι, ή (ακόμη χειρότερα) να σβήνεις στον κατήφορο. Πάνε τα φρένα, πάει το τιμόνι, και όποιον πάρει ο Χάρος. Λίγο «καλύτερα» είναι η «νεκρά» στον κατήφορο. Καλύτερα γιατί τουλάχιστον έχεις κάποιο έλεγχο του αυτοκινήτου. Αλλά καις περισσότερο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο στυλ οδήγησης, ακούγονται και άλλα. Το πάτα στον κατήφορο άσε στον ανήφορο είναι επίσης μία «στρατηγική» να ταξιδεύεις. Δηλαδή «μαζεύεις» ταχύτητα όταν είναι φθηνά, στον κατήφορο, και τη χάνεις, όταν είναι ακριβά, στον ανήφορο. Η λογική δεν είναι κακή, αλλά στην πράξη το πράγμα γίνεται δύσκολο και τελικά πάντα είναι καλύτερα η σταθερή ταχύτητα με το cruise control.
 
Και μια και είμαστε στο cruise control, έχουν ακουστεί κατά καιρούς και κάτι «μαργαριτάρια» ότι καίει περισσότερο απ’ ότι το «πόδι», αλλά οι μετρήσεις άλλα δείχνουν.
 
Από κει και πέρα, υπάρχουν και όλα αυτά τα διάφορα «ενισχυτικά». Είτε είναι συσκευές που βελτιώνουν τη ροή του καυσίμου, είτε πρόσθετα, είτε ακόμη και η χρήση ακριβής 100άρας από αυτοκίνητα που δεν την χρειάζονται. Οι συμβουλές άφθονες.

Ποια είναι όμως η χειρότερη που έχεις ακούσει; Τη δοκίμασες, ή απλά γέλασες όταν την άκουσες και πήγες παρακάτω;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center