Σόου Leclerc και στην Σιγκαπούρη

3.874 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2019)

O Charles Lerclerc φέρνει στην Ferrari την μια επιτυχία μετά την άλλη μετά από πολύ καιρό. Δείτε από ποια θέση θα ξεκινήσουν τα μονοθέσια αύριο τον αγώνα.

Από εκεί που σταμάτησε στην Monza συνέχισε στις κατατακτήριες δοκιμές της Σιγκαπούρης ο Charles Lerclerc αφού κατάφερε να πάρει μια ακόμη pole position σε μια πίστα μάλιστα που θεωρητικά δεν ταιριάζει στα μονοθέσια της Ferrari.

Το Q3 έκρυβε εκπλήξεις στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών αφού ο Vettel με ελεύθερη πίστα μπροστά του κατάφερε να σημειώσει ένα πολύ ανταγωνιστικό χρόνο ακουλουθούμενος από τον Leclerc και τον Verstappen. Hamilton και Bottas όχι μόνο κατετάγησαν στην 4η και 5η θέση αλλά η απόσταση που είχαν από τον χρόνο του Γερμανού ξεπερνούσε το ένα δευτερόλεπτο, πράγμα που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Στην δεύτερη προσπάθεια των μονοθεσίων τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Ο Vettel αν και βγήκε και πάλι πρώτος δεν μπόρεσε σε κανένα sector να σημειώσει χρόνο κοντά στο πρώτο του πέρασμα και μπήκε στα pits χωρίς να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Αντίθετα με τον Γερμανό, ο Lerclerc «πετούσε» και κατάφερε να κατεβάσει τον χρόνο του Vettel και να βρεθεί στην πρώτη θέση, αφού οι δύο πιλότοι της Mercedes μπορεί να βελτίωσαν σε σημαντικό βαθμό τους χρόνους τους, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν την pole από τα χέρια του Μονεγάσκου.  O Ηamilton κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση μπροστά από τον Vettel που θα δει δίπλα του αύριο στην δεύτερη θέση της εκκίνησης τον Verstappen. Από την 5η θέση θα ξεκινήσει αύριο ο Bottas και από την 6η ο Albon με Red Bull, με την 10άδα να κλείνουν οι Sainz, Ricciardo, Hulkenberg και Norris.

Στις υπόλοιπες θέσεις, προβληματισμός υπάρχει στην Haas, την Alfa Romeo και την Racing Point αφού δεν κατάφεραν να βάλουν στην 10άδα ούτε ένα μονοθέσιό τους. Φυσικά, η Williams βρίσκεται ξανά στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης…

Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο στις 15:00.

Mercedes
moto