• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο Mazda3 το βραβείο World Car Design 2020

1.318 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/4/2020

Σαν επιστέγασμα των φετινών εορτασμών των 100 χρόνων της Mazda, το Mazda3 κατακτά και το βραβείο World Car Design of the Year 2020, σε μία από τις ειδικές κατηγορίες του θεσμού World Car Awards (WCA).

Το Mazda3 που παρουσιάστηκε το 2019, ήταν το πρώτο μοντέλο που ανέδειξε τις πρόσφατες εξελίξεις στην πρωτοποριακή σχεδιαστική έκφραση Kodo της εταιρείας - μιας πιο ώριμης οπτικής που στοχεύει περισσότερο στην γοητεία του styling, στην κομψότητα και την αυστηρότητα του ‘less is more', εμπνευσμένου από την αυθεντική παράδοση της ιαπωνικής τέχνης και την ομορφιά του χώρου ανάμεσα στα αντικείμενα.

Η δημιουργία μία τόσο ελεγχόμενης αίσθησης ζωντάνιας – σε κομψό και ταυτόχρονα απλό σχήμα – απαιτεί ατέλειωτες ώρες πειθαρχίας και δουλειάς στο χέρι. Εντούτοις, είναι θεμελιώδους σημασίας για το σχεδιαστικό όραμα της ιαπωνικής κομψότητας των μοντέλων της επόμενης γενιάς της Mazda, στο οποίο η εμπειρία ιδιοκτησίας εμπλουτίζεται περαιτέρω από την παρουσίαση του αυτοκινήτου σαν ένα έργο τέχνης.

Εκτός από το θεσμό του World car που είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός στον οποίο μία επιτροπή αποτελούμενη από 86 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 25 χώρες του κόσμου, ψηφίζει τους καλύτερους, το Mazda3 έχει κατακτήσει ακόμα διάφορες διεθνείς διακρίσεις. Ο τίτλος του World Car Design of the Year για το 2020 είναι ο πιο πρόσφατος από μία σειρά τίτλων του Mazda3, στους οποίους συγκαταλέγεται : το 'Red Dot Best of the Best' στην κατηγορία Red Dot Product Design για το 2019, ο τίτλος του 'Supreme Winner' στο διαγωνισμό Women's Car of the Year, και ο τίτλος 'Small Hatch of the Year' στο διαγωνισμό ‘UK Car of the Year για το 2020.

Το Mazda3 είναι το δεύτερο Mazda που κερδίζει τον τίτλο του World Car Design of the Year, μετά το Mazda MX-5 το 2016.
 

Tags: MAZDA