Η μικρή μπαταρία του Tucson (1,49 kWh) μπορεί να εξασφαλίσει κάποια λίγα χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η μικρή μπαταρία του Tucson (1,49 kWh) μπορεί να εξασφαλίσει κάποια λίγα χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης.

Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Hyundai Tucson HEV και Nissan Qashqai e-Power

107.606 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2023)

Hyundai Tucson HEV vs Nissan Qashqai e-Power: Ποιο «καίει», ποιο προσπερνά, ποιο κάνει φασαρία, ποιο χωράει περισσότερα, ποιο φρενάρει… Απαντήσεις για κάθε απορία.

Κινητήρας: «Καίει» λιγότερο το... ηλεκτρικό Qashqai e-Power, +40 άλογα στο Tucson HEV

Τα δύο υβριδικά C-SUV στοχεύουν στην οικονομία καυσίμου, κάτι που υλοποιούν με την δική τους τεχνολογία. Πιο «φιλικό» προς την τσέπη μας είναι το Qashqai e-Power με τις εξαιρετικές τιμές μέσης κατανάλωσης (6,1 λτ./100 χλμ.), νούμερο που οφείλεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία του. Για την ακρίβεια, το Qashqai e-Power είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής με κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης 1,5 λτ. ο οποίος λειτουργεί σαν γεννήτρια παρέχοντας ενέργεια. Στην πράξη, το Qashqai «πάει» ηλεκτρικά, τα κυβικά του αλλάζουν από 1.476 έως 1.497 κ.εκ.. με τον βασικό ηλεκτροκινητήρα των 190 να κινεί το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας ενέργεια που παράγει το θερμικό μοτέρ.
Οικονομικό όμως σε συνάρτηση και με τα +40 άλογά του είναι το Hyundai Tucson (230 PS). Ειδικά εντός πόλης «καίει» 5,5 λίτρα, έχοντας τη δυνατότητα να πάει ηλεκτρικά για λίγα χιλιόμετρα.
 
Στα των επιδόσεων, τέλος, επικρατεί μία ισορροπία στις (γρήγορες) ενδιάμεσες ρεπρίζ για προσπεράσεις, απόρροια και της καλής αίσθησης-αποτελεσματικότητας του αυτόματου κιβωτίου τους. Ταχύτερα «έπιασε» τα 100 χλμ./ώρα το Hyundai Tucson χάρη και στα +40 άλογά του.
 

Χώροι: Με πορτ-μπαγκάζ... δεξαμενή το Tucson

Μεταξύ των κορυφαίων σε χώρους μικρομεσαίων SUV της αγοράς είναι το υβριδικό Hyundai Tucson. Σε κάθε μέτρηση που πραγματοποιήσαμε τα αποτελέσματα εντυπωσίασαν, είτε μιλάμε για το πλάτος πίσω καμπίνας όπου η πλάτη των καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί, είτε για τον «αέρα» στα πόδια. Highlight θεωρούμε το πορτ-μπαγκάζ των 616 λτ. που θυμίζει μοντέλο ανώτερου segment. Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι στο Qashqai e-Power θα ταλαιπωρηθείς. Τουναντίον, θα βολέψει με άνεση μία 5-μελή οικογένεια, με τα 139,5 εκ. πίσω φάρδους να φτάνουν και να περισσεύουν.


Το σύνολο του Qashqai προσομοιάζει με ηλεκτρικό μοντέλο, έχοντας άμεση και χωρίς lag απόκριση κινητήρα για πολύ καλές ενδιάμεσες επιδόσεις.

Το σύνολο του Qashqai προσομοιάζει με ηλεκτρικό μοντέλο, έχοντας άμεση και χωρίς lag απόκριση κινητήρα για πολύ καλές ενδιάμεσες επιδόσεις.

Συνέχεια του άρθρου >>>
citroen
NISSAN