Hyundai ή Nissan SUVάρα που έχει γκαζάκι & κατανάλωση μικρού;
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai ή Nissan SUVάρα που έχει γκαζάκι & κατανάλωση μικρού;

107.646 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2023)

Χωράνε άνετα την οικογένεια, είναι υβριδικά, έχουν καλές επιδόσεις. Συγκρίνουμε τα full hybrid οικογενειακά SUV, Hyundai Tucson ή Nissan Qashqai, στις βασικές τους εκδόσεις. Ποιο κερδίζει στις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center, σε εξοπλισμό, σε τιμή; Hyundai Tucson HEV με 230 PS ή Nissan Qashqai e-Power με 190 PS;

Δε «νιώθουν» από αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης

Είναι το «καύσιμο» που εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο ο Έλληνας οδηγός. Τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα αυξάνονται και πληθύνονται, για αυτό η πλειοψηφία των εταιρειών τα ενσωματώνει στην γκάμα τους. Ειδικά στο segment των μικρομεσαίων SUV μπορείς να βρεις προτάσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σου, από τους χώρους σε καμπίνα και πορτ-μπαγκάζ, μέχρι τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου.
 
Κλασικοί «παίκτες» της κατηγορίας των C-SUV, τα Hyundai Tucson και Nissan Qashqai απέκτησαν στη νέα τους γενιά και αυτοφορτιζόμενα υβριδικά σύνολα. Συγκρίνουμε τα δύο μοντέλα στις βασικές εξοπλιστικές τους εκδόσεις, κάνουμε αξιολόγηση με βάση τις μετρήσεις τους σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, ασφάλεια. Ποιο τα πήγε καλύτερα στο AutoΤρίτη Test Center και ποιο έχει καλύτερο value for money στη σχέση κόστους αγοράς και εξοπλισμού; Hyundai Tucson HEV με 230 PS ή Nissan Qashqai e-Power με 190 PS;
 

Σχεδίαση: Επιβλητικό το Tucson, πιο αιχμηρό το Qashqai

Το υβριδικό Hyundai Tucson (μεγαλύτερο και σε διαστάσεις) έχει μεγαλύτερο «εκτόπισμα» στο μάτι χάρη στην επιβλητική μπροστινή μάσκα με το ενιαίο σύνολο που ενσωματώνει τα LED φώτα και το οποίο αλλάζει design ανάλογα με το αν τα φώτα είναι σβηστά ή ενεργοποιημένα. Αιχμηρή λογική όμως παρατηρούμε στο Nissan Qashqai e-Power. Μας αρέσουν αρκετά τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα και ο επιθετικός προφυλαχτήρας στην V-Motion μάσκα στο εμπρός μέρος. Αν τα δεις στον κεντρικό καθρέπτη πάντως, νομίζουμε πως το Tucson θα το καταλάβεις ευκολότερα.

Εσωτερικό: Digital περιβάλλον στο Tucson, premium κατασκευή το Qashqai

Αρκετά εντυπωσιακή είναι η εικόνα στην καμπίνα και των δύο μοντέλων, για διαφορετικούς πάντως λόγους. Έντονο hi-tech αποτύπωμα συναντάμε στο Hyundai Tucson με την 8άρα οθόνη αφής και τον ευανάγνωστο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών. Πολύ καλή και η ποιότητα κατασκευής, με το εσωτερικό του κορεατικού C-SUV να είναι γενικότερα προσεγμένο.
 
Κορυφαία ποιότητα, από την άλλη πλευρά, έχει το υβριδικό Nissan Qashqai, σε σημείο που κοντράρει κατά την άποψή μας premium κατασκευές. Συγκριτικά με τις mHEV εκδόσεις του αναβαθμίζεται εντυπωσιακά η υφή των μαλακών υλικών που προσδίδουν έναν premium «αέρα». Στάνταρ έχει 8άρα οθόνη αφής, από το επόμενο επίπεδο εξοπλισμού λανσάρεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green