Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από την Toyota και αποτελεί δουλειά του X-Tomi Design.

Σχέδιο «ονειρεύεται» το Toyota GR 86 shooting brake

1.669 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2021)

Πως θα ήταν το νέο Toyota GR 86 αν η ιαπωνική εταιρεία αποφάσιζε να το προσφέρει και σε μία ακόμα έκδοση, shooting brake; Ένα σχέδιο βρίσκεται ήδη εδώ για να δώσει την απάντηση στο ερώτημα.

Το νέο Toyota GR 86 έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγες ημέρες και αμέσως η φαντασία των ανεξάρτητων σχεδιαστών οργίασε. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά (ούτε και η τελευταία) που βλέπουμε τα νέα μοντέλα να μετατρέπονται από σχεδιαστές σε άλλες εκδόσεις και το δημοφιλές κουπέ της Toyota, που έρχεται ως ο αντικαταστάτης του GT86, δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
 
Το ανεπίσημο αυτό σχέδιο έρχεται δια χειρός του ανεξάρτητου σχεδιαστή, X-Tomi Design. Ο καλλιτέχνης θέλοντας να διαφοροποιήσει σχεδιαστικά το GR 86 από τη μέση και πίσω, δανείστηκε στοιχεία από το GR Yaris τα οποία και πάντρεψε με αυτά του νέου κουπέ σε ένα νέο σχέδιο, φτάνοντας έτσι στο τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε στην εικόνα. Προφανώς και δεν τίθεται κανένα θέμα κατασκευής της συγκεκριμένης έκδοσης από την Toyota, αφού μιλάμε για μια καθαρά ανεπίσημη ιδέα, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά προσεγμένο.
 
Μιλώντας για το GR 86 να θυμίσουμε πως την «καρδιά» του θα αποτελεί ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων, χωρίς όμως η μάρκα να κάνει γνωστά τα στοιχεία απόδοσης για την ευρωπαϊκή έκδοσή του. Στην ιαπωνική προδιαγραφή το μοτέρ θα προσφέρει 235 ίππους και 250 Nm ροπής.
 
Το Toyota GR 86 θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία αυτό το φθινόπωρο, με περισσότερες λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου να αναμένονται προσεχώς.

Toyota
test center