8 φωτογραφίες »

Όλες οι λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου αναμένονται προσεχώς.

Πρεμιέρα για το νέο Toyota GR 86

9.990 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2021)

Το ολοκαίνουργιο GR 86 παρουσίασε με κάθε επισημότητα η Toyota, συστήνοντας στο κοινό το τρίτο GR σπορ μοντέλο της τρέχουσας γκάμας της που έρχεται να καθίσει δίπλα από τα ήδη παρουσιασμένα GR Supra και GR Yaris.


Πριν από πέντε περίπου μήνες η Subaru είχε προχωρήσει στην παρουσίαση του νέου BRZ και σήμερα η Toyota έκανε το ίδιο με το GR 86. Το νέο GR 86 έρχεται για να διατηρήσει τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αρχικού GT86, όντας από κοινού εξελιγμένο με το BRZ, από τη συνεργασία μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιρειών.
 
Το νέο GR 86 έχει μήκος 4.265 χιλιοστά, πλάτος 1.775 χλστ. και ύψος 1.310 χλστ, με το μεταξόνιό του να μετράται στα 2.575 χλστ. Όταν είναι εξοπλισμένο με το στάνταρ εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το βάρος του ανέρχεται στα 1.270 κιλά, ενώ προαιρετικά, θα υπάρχει διαθέσιμο αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχων σχέσεων.
 
Μάλιστα για να μείνει χαμηλά το βάρος του μοντέλου οι μηχανικοί της ιαπωνικής μάρκας έχουν χρησιμοποιήσει αλουμίνιο για την οροφή και τα φτερά, ενώ η εταιρεία σημειώνει πως χαμηλότερο είναι και το κέντρο βάρους, στοιχείο που βελτιώνει το χειρισμό. Στα νέα χαρακτηριστικά του GR 86 είναι και η βελτιωμένη κατά 50% στρεπτική ακαμψία σε σχέση με αυτή του GT86, ενώ διαθέτει επίσης μια ποικιλία αεροδυναμικών βελτιώσεων. Η μπροστινή ανάρτηση φέρει γόνατα MacPherson, ενώ πίσω θα βρει κανείς διπλά ψαλίδια.
 
Την «καρδιά» του νέου GR 86 θα αποτελεί ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων. Η μάρκα δεν ανέφερε επίσημα τα στοιχεία απόδοσης για την Ευρώπη, τα οποία θα γνωστοποιήσει όταν θα γίνει το ευρωπαϊκό λανσάρισμα του μοντέλου, όμως στην ιαπωνική προδιαγραφή το μοτέρ θα προσφέρει 235 ίππους και 250 Nm ροπής.
 
Σχεδιαστικά, η ομοιότητα μεταξύ των BRZ και GR 86 είναι ορατή. Υπάρχουν ωστόσο διαφορές καθώς βλέπουμε άλλη σχεδίαση στην μάσκα και τους αεραγωγούς μπροστά, ενώ να σημειώσουμε πως το GR 86 εξοπλίζεται από τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά 215/40. Τέλος, η καμπίνα συνδυάζει τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, συνδυασμένο με ψηφιακό πίνακα οργάνων επτά ιντσών και οθόνης για το σύστημα ψυχαγωγίας, οκτώ ιντσών.
 
Το Toyota GR 86 θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία αυτό το φθινόπωρο, με περισσότερες λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου να αναμένονται προσεχώς.

Hyundai
4green