Opel Corsa και Skoda Fabia δεκαετίας: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

7.632 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2024)
Opel Corsa και Skoda Fabia δεκαετίας: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Ξεκινώντας από τον τομέα των ζημιών, τόσο το Corsa με τα 90 άλογα όσο και η Fabia των 75 ίππων είναι αξιόπιστα και απροβλημάτιστα. Στα πρώτα Corsa ενδέχεται να χαλαρώνει από μόνο του το χειρόφρενο, κάτι που επιλύθηκε στα επόμενα χρόνια παραγωγής του μοντέλου. Παράλληλα ίσως προκληθούν μικρές «ενοχλήσεις» από το σύστημα infotainment, που μπορεί να διακόπτει τη σύνδεση μέσω Bluetooth. Στην περίπτωση που το μοντέλο εξοπλίζεται με σύστημα πλοήγησης, ίσως χάνεται η επικοινωνία με το δορυφόρο. Εκτός αυτού, ενδέχεται να παρατηρηθούν δυσλειτουργίες στο σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.


Όσον αφορά στη Skoda Fabia, οι περισσότερες αναφορές βλαβών εστιάζονται στους TSI κινητήρες 1 λίτρου που αποδίδουν 95 και 110 άλογα, όπου μπορεί να εμφανίζουν διαρροές λαδιών. Παράλληλα, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου το καλώδιο της μίζας του TSI μοτέρ 1,2 λίτρων ήταν σχετικά κοντό και κόπηκε λόγω των κραδασμών.



Περνώντας στον τομέα των φθορών, στο Opel Corsa ενδέχεται να έχει «κουρασμένες» αναρτήσεις και σκισμένες φούσκες ημιαξονίων, ενώ στη Skoda Fabia ίσως έχουν αυξημένη φθορά οι πίσω δίσκοι, σε όσα μοντέλα εφοδιάζονται με δισκόφρενα στον πίσω άξονα. Αν συμβαίνει αυτό, θα οφείλεται στις πίσω δαγκάνες που «κολλάνε» ελαφρώς και έρχονται σε διαρκή επαφή με τον δίσκο.

Αν η Fabia που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε προέρχεται από νησί ή από κάποια περιοχή με δριμείς χειμώνες, υπάρχει το ενδεχόμενο το αλάτι να έχει προκαλέσει σκουριά στο σύστημα εξάτμισης, στην περίπτωση που οι προηγούμενοι κάτοχοι δεν συντηρούσαν με επιμέλεια το αυτοκίνητό τους. Παρόλα αυτά το αμάξωμα είναι απροβλημάτιστο, χάρη στην υψηλή αντιδιαβρωτική προστασία.
 
Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Opel Corsa VS Skoda Fabia
Σελίδα 2Opel Corsa 2014-2019: Έχουν μέσο όρο τιμής 10.000 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Fabia 2014-2021: Ο μέσος όρος τιμών κυμαίνεται γύρω στα 11.000 ευρώ
Σελίδα 4Opel Corsa και Skoda Fabia δεκαετίας: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL