Ο Usman Haque δήλωσε: «Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο που μπορεί να ελέγχει και να «απαντά» στους πεζούς.»

Πρόκειται για μια ομάδα μηχανικών με την ονομασία Umbrellium.

Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύστημα ασφαλείας... του δρόμου!

1.718 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2017)

Γιατί να εξελίσσονται μόνο τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, αν μπορεί να βελτιωθεί χάρη στην τεχνολογία και το οδικό δίκτυο; Δείτε τι έφτιαξαν.

Μπορεί οι περισσότερες κατασκευαστές αυτοκινήτων να προσπαθούν να αναβαθμίσουν τα αυτοκίνητα τους με συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, ωστόσο μια εταιρεία προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλεια πεζών και οδηγών με έναν άλλο τρόπο. Κάνοντας πιο ασφαλείς τους δρόμους.

Πρόκειται για μια ομάδα μηχανικών με την ονομασία Umbrellium, που για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Direct Line, δημιούργησαν ένα πρώτο σχέδιο που περιλαμβάνει κυρίως  κάμερες υψηλής ευκρίνειας και LED φώτα ενσωματωμένα μέσα στους δρόμους. Οι άνθρωποι πίσω από αυτό το concept υπόσχονται πως αν τα σχέδια τους πραγματοποιηθούν, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των ατυχημάτων στο μέλλον.
 
Ο Usman Haque, αρχιτέκτονας και ιδρυτής της Umbrellium δήλωσε: «Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο που μπορεί να ελέγχει και να «απαντά» στους πεζούς. Με δύο κάμερες, θα ελέγχονται εκατοντάδες άνθρωποι και αυτοκίνητα και με τις πληροφορίες της κίνησης τους να στέλνονται σε έναν υπολογιστή, που με την σειρά του θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί και να προσαρμόζει τα LED φώτα. Το πρωτότυπο μας είναι αδιάβροχο, μπορεί να αντέξει το βάρος των αυτοκινήτων και μπορεί να ξεχωρίζει τους πεζούς από τους ποδηλάτες και τα αυτοκίνητα».

Η επιφάνεια του δρόμου είναι κατασκευασμένη από πλαστικό μεγάλης ανθεκτικότητας ενώ μέσα της θα βρίσκονται 660 LED φώτα (για μια κατασκευή 22 μέτρων). Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή.

Hyundai
vw