• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Διαβάστε στο τεχνικό μας θέμα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την «εξαφάνιση» λιπαντικού.

Μήπως σου καίει λάδια;

Διαβάστηκε από 48579 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/9/2017

Ας μιλήσουμε για «λαδιέρες»! Χάνει λάδια ή τα «καίει»; Δες τώρα, πότε πρόκειται για φυσιολογική κατανάλωση και πότε για βλάβη και ποιες είναι οι σημαντικότερες αιτίες.

 
Πέρα από την αναγκαιότητα της τακτικής αλλαγής και την επιλογή του κατάλληλου λιπαντικού, ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι πτώση της στάθμης λιπαντικού ανά τακτά χιλιομετρικά διαστήματα. Η μείωση της ποσότητας του λαδιού προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του κινητήρα και μειώνει τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό είναι γνωστό! Πότε, όμως, είναι φυσιολογική η κατανάλωση λαδιού; Για ποιον λόγο «εξαφανίζεται» το λιπαντικό; Πρόκειται για διαρροή, ή μήπως καίγεται στον θάλαμο καύσης; Σε αυτό το κείμενο, θα απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις, ενώ παράλληλα θα εξηγήσουμε πότε θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε για την «υγεία» του κινητήρα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Giorgos-ioannina

    Εγώ πάντως με suzuki ignis 2002 μοντέλο και 220000 χλμ δεν έχω απολύτως κανένα θέμα. Αλλαγή λαδιών οπότε συνιστά ο κατασκευαστής καθ όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου και τίποτε άλλο.Ατμοσφαιρικο και ιαπωνικό δε σπάει δεν χαλάει εκτός άμα το ρίξεις σε κάνα τοίχο!

      57
  • nik242

    Αναρωτιέμαι μήπως τα σημερινά TURBO αυτοκίνητα με την φυσιολογική κατανάλωση λαδιού 500ml/1000km έχουν ζηλέψει τα δίχρονα αυτοκίνητα του παρελθόντος που έκαιγαν βενζίνη με λάδι. Επίσης όταν δίνουν αλλαγή λαδιών στα 15000k είναι σαν να έχεις κάνει δυο αλλαγές ,μια καίγοντας λάδι κατά την διάρκεια αυτών των χιλιόμετρων και μια για να βάλεις καινούργια. Τέλος η μέτρηση του δείκτη του λαδιού (τουλάχιστον στα ΙΑΠΩΝΙΚΑ-ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ αυτοκίνητα) πρέπει να γίνεται με το λάδι να έχει φτάσει στην φυσιολογική θερμοκρασία λειτουργιάς του κινητήρα και αφού περιμένουμε πέντε λεπτά μετά το σβήσιμο του ώστε να κατέβει το λάδι από το φίλτρο στο Κάρτερ .Προσοχή η μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού από αυτή που συνιστά ο κατασκευαστής μόνο ζημία μπορεί να προκαλέσει στον κινητήρα .Προσωπικά πάντως το δικό μου αυτοκίνητο ένα KIA SPORTAGE του 2001 με 172000 km στην πλάτη του δεν καίει παραπάνω από 200ml λαδιού στα 7000 km που κάνω αλλαγή στα λάδια.

      6