• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στα άδυτα του νέου 1,5 TSI EVO της VW

Διαβάστηκε από 48886 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/3/2018

Δείτε τον νέο TSI βενζινοκινητήρα της VW, που φέρνει επανάσταση: Ανεβάζει τα κυβικά, «κόντρα» στο downsizing που… «έκανε μόδα» η Volkswagen, και φορά ένα είδος turbo που μέχρι τώρα είχαν οι diesel κινητήρες.

 
Όπως ξέρετε, πρωταρχικός στόχος των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως είναι η μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων των κινητήρων που εφοδιάζουν τα οχήματά τους. Οι τρόποι με τους οποίους το καταφέρνουν είναι διάφοροι, όμως τώρα τελευταία η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, έχει «συναινέσει» ότι το turbo -μιλάμε για κινητήρες βενζίνης καθώς στα πετρέλαια η χρήση turbo είναι καθολική- είναι ένας καλός τρόπος για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Από εκεί και πέρα, έχουν δοκιμαστεί και άλλες «τεχνοτροπίες», όπως το διάσημο πια downsizing που είναι η μείωση του κυβισμού με παράλληλη χρήση υπερπλήρωσης, καθώς και η επιλογή άλλων κύκλων καύσης. 
 
Ο νέος κινητήρας 1,5 TSI EVO της Volkswagen υιοθετεί τον όρο rightsizing (σ.σ. αναφερθήκαμε στο όρο αυτό όταν αναλύσαμε τον 1,5 Dual VVT-IE κινητήρα του νέου Yaris, βλ. τεύχος 20/2017), καθώς και εναλλακτικό κύκλο καύσης. Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: VOLKSWAGEN, TSI, EVO, TECH
 

VOLKSWAGEN - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

  • Κώστας

    Ο Σχιστοβλάκας δε τη παλεύει. Εκτός ότι κάνει like μόνος του για να φαίνονται πολλά, μπαίνει σε κάθε γερμανικό άρθρο για να πει τη μπαρούφα του. Απλά παιδιά μη του δίνετε σημασία. Όπως είπε και ο Αϊνστάιν, δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Σχιστοματη, πρώην Japan flag συγχαρητήρια. Κερδίζεις πρώτο βραβείο!! Δε θες να σου πω σε τι....

      7

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα