• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
15 φωτογραφίες »

Η 4η γενιά του SYNC infotainment εξοπλίζει την 15άρα οθόνη αφής του Ford Mustang Mach E, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού των Αμερικανών.

Οι 2 πραγματικοί βασιλιάδες της οθόνης

16.052 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/4/2021

2. Ford Mustang Mach e
Η έλευση του Ford Mustang Mach E, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της αμερικανικής φίρμας δεν θα μπορούσε παρά να συνδυαστεί με μία μοναδική high-tech οθόνη infotainment. Στην προκειμένη περίπτωση, 15,5 ίντσες προσφέρουν θέαση κορυφαίου επιπέδου, χωρίς καμία έκπτωση ποιότητας. 

Στο άψογα τεχνολογικά εξοπλισμένο εσωτερικό εντυπωσιάζει μεν ο 10,2 ιντσών και γεμάτος πληροφορίες πίνακας οργάνων, την παράσταση, ωστόσο, κλέβει η όρθια οθόνη. Με την 4η γενιά του SYNC infotainment η Ford προσφέρει σημαντικές ανέσεις και λειτουργίες σε οδηγό και συνεπιβάτες, από την ενημέρωση για το επίπεδο φόρτισης μέχρι και «over the air» ενημερώσεις. Το σύστημα λανσάρει επίσης ασύρματη συμβατότητα με Apple CarPlay, Android Auto και AppLink από smartphones και άλλες φορητές συσκευές. Η 15άρα οθόνη του δυναμικού SUV χωρίζεται σε τρία sections. Το πάντοτε ορατό κάτω μέρος αφορά την ρύθμιση του κλιματισμού και της θερμοκρασίας στο εσωτερικό. Το πάνω τμήμαπαρέχει πληροφορίες για το αυτοκίνητο και είναι ταυτόχρονα μία καρτέλα περιήγησης στο διαδίκτυο, δίνοντας πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η πλοήγηση, το ραδιόφωνο και οι κλήσεις. Όσον αφορά το μεσαίο τμήμα, μέσω αυτού ο χρήστης επιλέγει ποια υπηρεσία θα εμφανιστεί στο πάνω τμήμα της οθόνης, έχοντας φυσικά την δυνατότητα να «μεγαλώσει» οπτικά το περιεχόμενό της.

1. Mercedes EQS Hyperscreen 
Πιο σύγχρονη και state of the art οθόνη ψυχαγωγίας είναι αδιαμφισβήτητα η Mercedes-Benz MBUX Ηyperscreen, η ενιαία υπεροθόνη των 56 ιντσών που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό! Στην πραγματικότητα, τρεις ξεχωριστές OLED οθόνες ενώνονται και δημιουργούν ένα ενιαίο αποτέλεσμα που φτάνει τα 141 εκατοστά. Αρχικά, μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (12,3 ίντσες), όπου με μπλε και πορτοκαλί γραφικά παραουσιάζονται ξεχωριστές ενδείξεις όπως η κατάσταση της μπαταρίας και η ανάκτηση ενέργειας. Στο κέντρο της καμπίνας, ελαφρώς κάτω από το ταμπλό, βρίσκεται μία κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας (17,7 ίντσες) η οποία ξεχωρίζει για την χρηστικότητά της, διότι οι πιο βασικές εφαρμογές της (navigation) είναι άμεσα διαθέσιμες χωρίς κανένα περιττό σκρολάρισμα. Η τρίτη οθόνη αφής (12,3 ίντσες) είναι η περίφημη co-driver display που απευθύνεται αποκλειστικά στον συνοδηγό, ο οποίος σε ορισμένες αγορές θα μπορεί να βλέπει τηλεόραση, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού!

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της νέας MBUX Hyperscreen είναι μεταξύ άλλων η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς μέσω AI θα μπορεί να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στις συνήθειες και τις επιθυμίες κάθε χρήστη. Το εντυπωσιακό high-tech project της Mercedes θα προσφέρεται, αρχικά, προαιρετικά στην EQS, την νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της, ενώ σταδιακά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)