• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
14 φωτογραφίες »

Ο μινιμαλιστικός διάκοσμος συνδυάζει εξαιρετικά τον ψηφιακό χαρακτήρα των πέντε οθονών, με μια vintage αισθητική στο νέο Honda e.

Τα εντυπωσιακά Honda e & Tesla Model 3

16.050 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/4/2021

4. Honda e
Μινιμαλιστικό διάκοσμο, ψηφιακό χαρακτήρα και vintage αισθητική αποπνέει η καμπίνα του νέου Honda e. Πέντε συνολικά οθόνες ικανοποιούν στο μέγιστο κάθε ανάγκη infotainment, προσφέροντας στον οδηγό και τους επιβάτες εμπειρία home cinema. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στο κέντρο του ταμπλό βλέπουμε δύο γεμάτες χρώματα και ζωντάνια ενωμένες LCD οθόνες αφής, μεγέθους 12,3 ιντσών η καθεμία. Η συγκεκριμένη ρύθμιση επιτρέπει την γρήγορη και εύχρηστη εναλλαγή περιεχομένου σε καθεμία, καθώς και την παράλληλη απεικόνιση δύο εφαρμογών δίπλα-δίπλα. Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να επιλέγουν ανεξάρτητα κάθε εφαρμογή, να παρακολουθούν διαφορετικό περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν ξεχωριστές υπηρεσίες. 

Το tech-freak εσωτερικό του Honda e ενισχύεται με δύο έξτρα οθόνες 6 ιντσών, οι οποίες βρίσκονται στις άκρες του ταμπλό και προβάλλουν ό,τι βλέπουν οι εξωτερικές κάμερες-καθρέπτες. Αξίζει να κάνουμε μια αναφορά στην ποιότητα της εικόνας, με τις κάμερες να είναι ευκρινέστατες, ακόμα και στο σκοτάδι και χωρίς παραμόρφωση ή καθυστέρηση, χάρη στον γρήγορο ρυθμό ανανέωσης της εικόνας. Για το τέλος αφήσαμε τον TFT ψηφιακό πίνακα οργάνων 8,8 ιντσών, ενώ στην έκδοση advance υπάρχει και μια έκτη οθόνη, αντί του κεντρικού καθρέπτη, όπου αντίστοιχα προβάλλει την εικόνα της πίσω κάμερας.

3. Tesla Model 3 
Η λίστα μας συνεχίζεται με δύο ακόμη ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα Tesla Model 3 και Tesla Model X με οθόνες 15 και 17 ιντσών αντίστοιχα. Κάνοντας μία μίνι αναδρομή στο παρελθόν, η μάρκα από την Καλιφόρνια ήταν εκείνη που με το Tesla Model S έφερε επανάσταση, λανσάροντας τις τεράστιες κάθετες οθόνες. Στα πιο σύγχρονα μοντέλα της, πάντως, επιλέγει οριζόντιες οθόνες αφής, οι οποίες κάνουν (σχεδόν) τα πάντα μέσα στο αυτοκίνητο. Στο μινιμαλιστικό Tesla Model 3 οι διακόπτες και τα κουμπιά είναι ελάχιστα (χωρίς πίνακα οργάνων). Η οθόνη των 15 ιντσών είναι εκείνη που χειρίζεται τις περισσότερες λειτουργίες, από την ρύθμιση των φώτων και τον κλιματισμό, μέχρι το πρόγραμμα οδήγησης και το Autopilot.

Αν σας φαίνεται πρωτοποριακή η παραπάνω χρήση της οθόνης, θα μείνετε με το στόχο ανοιχτό από τις δυνατότητες της 17άρας οθόνης του ανανεωμένου Tesla Model X. Το ηλεκτρικό SUV δεν έχει καν λεβιέ ταχυτήτων και φλας, αλλά θα μαντεύει την κατεύθυνση από τα εμπόδια που συναντά. Εφόσον ο οδηγός θέλει να ακολουθήσει διαφορετική πορεία, μπορεί να σύρει ειδικό κέρσορα (D, R, N, P) στα αριστερά της οθόνης! Μην ξεχάσουμε την οθόνη 8 ιντσών για τους πίσω επιβάτες, που ενισχύει το high-tech ύφος στο άκρως φουτουριστικό Tesla Model X.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)