2 φωτογραφίες »

Τα Tesla θα έχουν λέιζερ αντί υαλοκαθαριστήρων!

2.640 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2021)

Νέα πατέντα μέσω της οποίας αντικαθιστά τους τυπικούς υαλοκαθαριστήρες με λέιζερ κατοχύρωσε η Tesla!

Η Tesla είναι μία από τις εταιρείες που έχει έντονη παρουσία στο κομμάτι των καινοτόμων τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία και πλέον η αμερικανική μάρκα έκανε δική της μία νέα πατέντα πάνω στην οποία εργάζονταν τα τελευταία χρόνια και όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει μελλοντικά. 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η Tesla σκοπεύει να αντικαταστήσει τους υαλοκαθαριστήρες με λέιζερ
Από το 2019 είχε γίνει γνωστό πως η Tesla εργάζονταν πάνω σε μία νέα τεχνολογία που θα επέτρεπε στα μοντέλα της να αφαιρέσουν τους τυπικούς υαλοκαθαριστήρες και στη θέση τους να υπάρξουν δέσμες λέιζερ που θα καθάριζαν το παρμπρίζ. Μάλιστα την ίδια χρονιά λίγο αργότερα είχε καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να πάρει την έγκριση. Σήμερα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα Μέσα, η έγκριση αυτή πάρθηκε και ουσιαστικά η Tesla κατοχύρωσε επίσημα την τεχνολογία αυτή!
 
Ο τρόπος λειτουργίας
Αναφορικά με τη λειτουργία του νέου συστήματος δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες. Με λίγα λόγια, όμως, το συγκεκριμένο σύστημα καθαρισμού μέσω ενός κυκλώματος θα εκπέμπει μία δέσμη που ανιχνεύει την περιοχή του παρμπρίζ προκειμένου να εντοπίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι υπάρχουν διάφορα στοιχεία ή ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή αυτή, θα τα αφαιρεί ενεργοποιώντας μια δέσμη λέιζερ που θα περνάει από το παρμπρίζ.
 
Ίσως δούμε το σύστημα στο αγροτικό (Cybertruck) που ετοιμάζει το οποίο έχει παρουσιαστεί
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τους υαλοκαθαριστήρες λέιζερ, παραχωρήθηκε στην Tesla έχοντας επισήμως ως τίτλο του «Παλμικός καθαρισμός λέιζερ των ακαθαρσιών που έχουν συσσωρευτεί σε γυάλινα αντικείμενα σε οχήματα και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα». Αξίζει να σημειωθεί πως μερικοί εικάζουν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο στο μοντέλο παραγωγής του Cybertruck. Γιατί; Επειδή το πρωτότυπο του Cybertruck που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 δεν είχε καθόλου υαλοκαθαριστήρες.
 
Υπερβολές ή πραγματικότητα από την Tesla;
Φυσικά όλα αυτά μένουν να φανούν και στην πράξη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk έχει προχωρήσει σε ανάλογα τεχνάσματα για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας!

Ξεχάστε όσα ξέρατε!
Νέα πατέντα μέσω της οποίας αντικαθιστά τους τυπικούς υαλοκαθαριστήρες με λέιζερ κατοχύρωσε η Tesla! Ίσως τη δούμε στο αγροτικό που ετοιμάζει, το Cybertruck.
Αλήθεια ή θέλει να τραβήξει πάνω της την προσοχή του κοινού; Τους υαλοκαθαριστήρες όταν χαλάσουν τους αλλάζεις μόνος σου σε 5 λεπτά με μικρό κόστος, αν χαλάσει το λέιζερ τι γίνεται;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
citroen