• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το VW Polo είναι ένα από τα πιο ασφαλή μικρά έχοντας παρουσία στην πρώτη πεντάδα όλων των επιμέρους αξιολογήσεων του EuroNCAP.

To SEAT Ibiza βασίζεται στο πάτωμα και στα μηχανικά μέρη του VW Polo και είναι λογικό να εμφανίζει παραπλήσια, κορυφαία, αποτελέσματα στην προστασία ενηλίκων.

Το Honda Jazz έχει τον τρόπο να προστατεύει αποτελεσματικά τους μικρούς επιβάτες, που θα φιλοξενηθούν στην ευρύχωρη και πρακτική καμπίνα του.

Κορυφαία προστασία για τους πεζούς προσφέρει το εικονιζόμενο Nissan Micra μαζί με το Hyundai i20, το οποίο εμφανίζει την ίδια βαθμολογία 79%.

O EuroNCAP τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στην αξιολόγησή του τα συστήματα ασφαλείας κάθε μοντέλου, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Tα καλύτερα στα crash test

67.065 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/1/2019

H αξιολόγηση της παθητικής ασφάλειας ενός μοντέλου γίνεται από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP (Εuropean New Car Assessment Programme), ο οποίος εξετάζει κάθε αυτοκίνητο μέσα από συγκεκριμένες δοκιμασίες από τις οποίες προκύπτει τόσο η αναλυτική βαθμολογία, όσο και τα γνωστά σε όλους μας αστέρια ασφαλείας. 

Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να διαβάσετε ποια μικρά SUV έχουν πετύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανά τομέα στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξαρτήτου οργανισμού EuroNCAP. Οι τομείς αυτοί αφορούν την πρόληψη της σύγκρουσης, δηλαδή τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το αυτόματο φρενάρισμα, αλλά και την προστασία που παρέχεται σε ενήλικους, ανήλικους και πεζούς μετά από μια σύγκρουση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο EuroNCAP συνεχώς αυξάνει το βαθμό δυσκολίας των δοκιμών του, οπότε στο θέμα μας συγκρίνουμε μοντέλα που δοκιμάστηκαν από το 2015 και μετά, ώστε να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση.

Tο VW Polo προστατεύει καλύτερα τους ενήλικες  
Το VW Polo είναι ένα μικρό φρούριο εμφανίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση του EuroNCAP για την προστασία των ενήλικων επιβατών με ποσοστό 96%. Πολύ κοντά του (και λογικό άλλωστε, αφού αποτελεί «αδερφό» μοντέλο) είναι το SEAT Ibiza με 95%. Mε 93% ακολουθούν τα Honda Jazz και Kia Rio, ενώ την πεντάδα κλείνει  το Nissan Micra. Aξίζει να αναφέρουμε ότι και τα πέντε μοντέλα βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια.

Κορυφαία στην ασφάλεια των παιδιών Honda Jazz & VW Polo
Πηγαίνοντας στον «ευαίσθητο» πίσω χώρο της καμπίνας, καθώς εκεί είναι που κάθονται τα παιδιά, βλέπουμε πως το Honda Jazz και το VW Polo είναι τα κορυφαία στην προστασία των ανηλίκων, σκοράροντας μάλιστα ποσοστό 85%. To νέο Ford Fiesta και το Kia Rio ακολουθούν με ποσοστό 84%. Την πεντάδα «κλείνει» το Citroen C3 με ποσοστό 83%, το οποίο όμως έχει αξιολογηθεί συνολικά με 4 αστέρια.

Nissan Micra & Hyundai i20 θα προστατέψουν καλύτερα τους πεζούς
Ένας ακόμα τομέας που εξετάζει ο EuroNCAP, είναι η ασφάλεια των πεζών μετά από μια σύγκρουση. Eδώ την αποτελεσματικότερη προστασία προσφέρει τόσο το Nissan Micra, όσο και το Hyundai i20, που κατακτούν την κορυφή με ποσοστό 79%. Τα «αδερφά» SEAT Ibiza και VW Polo ακολουθούν με 76%, ενώ την πεντάδα κλείνει το Kia Rio με 71%, το οποίο αποδεικνύεται αρκετά… φιλικό προς τους πεζούς.

To Nissan Micra έχει τα αποτελεσματικότερα συστήματα ασφαλείας
O EuroNCAP τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στην αξιολόγησή του τα συστήματα ασφαλείας κάθε μοντέλου, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητά τους. Επειδή από το 2016 ειδικά η αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας έγινε πολύ πιο αυστηρή στον πίνακά μας θα δείτε μόνο αυτά που αξιολογηθήκαν μετά το 2016. Σύμφωνα με τον EuroNCAP λοιπόν, το αποτελεσματικότερο όλων είναι το Nissan Micra, καθώς διαθέτει τα καλύτερα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας με ποσοστό 72%. Ακολουθεί το Honda Jazz (71%). Με 60% συναντάμε στην πεντάδα τα SEAT Ibiza και Ford Fiesta, ενώ ισοβαθμία στην 5η θέση με 59% έχουμε ανάμεσα σε Kia Rio και VW Polo.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ