Πόσο φρενάρουν στο βρεγμένο και με πόσα χλμ. πέρασαν το ELK τα Bridgestone και Pirelli;

Πόσο φρενάρουν στο βρεγμένο και με πόσα χλμ. πέρασαν το ELK τα Bridgestone και Pirelli;

75.296 Επισκέψεις στο άρθρο (9/6/2023)

3 μέτρα χειρότερο φρενάρισμα στο βρεγμένο το Cinturato P7 της Pirelli

Ο δείκτης πρόσφυσης στο Wet Grip B δίνει μία κατεύθυνση για τις γενικές επιδόσεις του Cinturato P7 σε βρόχινες συνθήκες. Αυτό που εμείς διαπιστώσαμε είναι πως το ελαστικό δεν νιώθει άνετα πάνω στο νερό, παρότι στην παρουσίασή του η Pirelli μίλησε για ελαστικό με καινοτόμες γόμες και ειδική σχεδίαση πέλματος (τέσσερις φαρδιές, διαμήκεις αυλακώσεις και ένας ενισχυμένος εξωτερικός ώμος) για να απομακρύνεται μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Στην πράξη και στο φρενάρισμα πανικού, από τα 80 χλμ./ώρα, ακινητοποιήθηκε με ολίσθηση και το ABS σε υπερλειτουργία μετά από 34,2 μέτρα, επίδοση που γυροφέρνει στα... χαμηλά πατώματα της βαθμίδας αξιολόγησης του AutoΤρίτη Test Center. Στην επιμέρους σύγκριση, το Bridgestone Turanza 6 είχε καλύτερο φρενάρισμα 3 μέτρων, «κοκκαλώνοντας» μετά από 31,3 μέτρα.

29% καλύτερο κράτημα το Turanza 6 της Bridgestone

Πάμε να δούμε και τα αποτελέσματα στο elk test, την σημαντικότερη δοκιμασία ενεργητικής ασφάλειας. Αυτοκίνητο αναφοράς είναι το Ford Puma, το SUV πόλης με την κορυφαία επίδοση στον «Τάρανδο» για το AutoΤρίτη Test Center στην κατηγορία. Στο βρεγμένο οδόστρωμα, λοιπόν, το Turanza 6 είχε πετυχημένη ταχύτητα εισόδου στα 68,7 χλμ/ώρα.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες επιδόσεις σε βρόχινες συνθήκες, με την γενικότερη συμπεριφορά του ελαστικού να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Σε αυτή την κορυφαία επίδοση συνετέλεσαν οι τεχνολογίες αιχμής που φέρει το Turanza 6, το οποίο διαθέτει καινοτομίες ειδικά για το βρεγμένο οδόστρωμα, όπως οι νέας σχεδίασης εγκοπές του πέλματος, για ακόμα ομαλότερη απομάκρυνση του νερού. Κάτι που επιτρέπει στο ελαστικό όταν έρθει σε επαφή με βρεγμένες επιφάνειες, το νερό να βρίσκει καλύτερη και ταχύτερη «διαδρομή» διαφυγής.
 
Η παραπάνω επίδοση μεταφράζεται και σε 29% καλύτερο κράτημα συγκριτικά με το Cinturato P7. Το ελαστικό της Pirelli πέρασε 4,2 χλμ./ώρα πιο αργά το διάδρομο του elk χωρίς να ρίξει κορίνες. Όπως στο φρενάρισμα, έτσι και εδώ, τα 64,6 χλμ./ώρα βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των υπόλοιπων θερινών ελαστικών που έχει δοκιμάσει ως σήμερα το AutoΤρίτη Test Center.

Value for money & η γνώμη μας

Χωρίς την τοποθέτηση, μία 4άδα ελαστικών Pirelli Cinturato P7 κοστίζει 520 ευρώ, αντίστοιχα  στα 580 ευρώ βρίσκεται το αντίστοιχο κόστος για ένα full set Bridgestone Turanza 6. Σε κάθε περίπτωση, αν ψάχνεις εμπορίες ελαστικών & προσφορές τους, δες με 1 κλικ εδώ.

Μία διαφορά στα 60 ευρώ (τετράδα) για να αγοράσεις ένα ολοκαίνουργιο ελαστικό, με σύγχρονες τεχνολογίες, εγγύηση Ελαστράκ και πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο βρεγμένο (εκεί δηλαδή που πραγματικά χρειαζόμαστε ένα καλύτερο κράτημα – φρενάρισμα).

Ποια είναι η δική σας άποψη;
 
Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center
Μάρκα/Μοντέλο Brigdestone Turanza 6 Pirelli Cinturato P7
Είναι η απόσταση ακινητοποίησης σε μέτρα. Φρενάρισμα βρεγμένο από 80 χλμ./ώρα (μ.)
31,3 Μέτρα    34,2 Μέτρα   
Με πόσα χιλιόμετρα μπορεί να αποφεύγει ένα εμπόδιο που πετάγεται ξαφνικά μπροστά σου σε βρεγμένο δρόμο.Επίδοση Elk Test βρεγμένο (χλμ./ώρα)
68,7 Χλμ/ώρα 64,6 Χλμ/ώρα
 
Βαθμολογία AutoΤρίτη (%)
Μάρκα/Μοντέλο Bridgestone Turanza 6 Pirelli Cinturato P7
Σε φρενάρισμα και κράτημα στο βρεγμένοΑπόδοση στο βρεγμένο
74% 52%
Κράτημα σε στεγνό και βρεγμένοΚράτημα
75% 60%
Η πιο συμφέρουσα επιλογή, με βάση την τελική βαθμολογία και την τιμή του.Value for money (%)
54% 51%
Τελική βαθμολογία (%) 67% 57%

Σελίδα 1Premium ελαστικά σε wet μάχη: Bridgestone Vs Pirelli. Υπάρχει δίλημμα;
Σελίδα 2Πόσο φρενάρουν στο βρεγμένο και με πόσα χλμ. πέρασαν το ELK τα Bridgestone και Pirelli;
DEH PASXA
KIA