3 φωτογραφίες »

To Οpel Mokka-e.

Θέμα χρόνου ο ερχομός του Opel Mokka-e OPC

3.972 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2021)

Το ηλεκτρικό Mokka αναμένεται να λάβει έκδοση OPC που όμως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν θα έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Τι σχεδιάζουν στην Opel;


Έτοιμη να επαναφέρει στο προσκήνιο τις εκδόσεις OPC είναι η Opel αλλά σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, η γερμανική φίρμα θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση για το ηλεκτρικό Mokka-e.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η άφιξη του εν λόγω μοντέλου είναι δύο χρόνια μακριά, ωστόσο τα δυσάρεστα νέα είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται η έκδοση αυτή να συνδυαστεί με μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Opel δήλωσε: «Θα λανσάρουμε ένα Μοkka OPC στις αρχές του 2022 με ηλεκτρικό μοτέρ. Εάν αναρωτιέστε για την μέγιστη ταχύτητα και την επιτάχυνση του μοντέλου, τα έχουμε σε μεγάλο βαθμό. Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε καλύτερες επιδόσεις με άλλους τρόπους».

Tα παραπάνω σημαίνουν πως το νέο Mokka OPC θα αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής και θα εξοπλίζεται με μια μπαταρία των 50 kWh που θα προσφέρει 322 χιλιόμετρα αυτονομίας και θα μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% μέσα σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 100 kW. Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, το Mokka-e OPC θα λάβει πιθανότατα νέα πιο σφικτή ανάρτηση, μεγαλύτερους αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα, σπορ διαχύτες, νέες πιο σπορτίφ ζάντες, νέα καθίσματα, μοναδική επένδυση στο εσωτερικό και ειδικά γραφικά στο σύστημα infotainment.

Ο Νοrman είναι πεπεισμένος πως η επερχόμενη αυτή έκδοση θα προσφέρει ένα επίπεδο επιδόσεων πέρα από κάθε προσδοκία με τον ίδιο να λέει: «Θα έλεγα ότι θα είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων με όλη την σημασία της λέξης, όχι απλά στα λόγια. Δεν θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα ντροπιαστεί από κάποιο μοντέλο των ανταγωνιστών μας».

Το Corsa-e λέγεται πως θα λάβει και αυτό αντίστοιχη έκδοση OPC, ενώ το ίδιο θα συμβεί με το επόμενης γενιάς Astra. To γερμανικό μικρομεσαίο λέγεται ωστόσο πως θα έχει Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο με ισχύ 300 άλογα.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda