4 φωτογραφίες »

Θρίαμβος Hamilton ακόμα και με σκασμένο λάστιχο

2.753 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2020)

«Περίπατος» με 3 τροχούς στο Silvestone για τον Βρετανό, όπου παρά το κλαταρισμένο εμπρός ελαστικό στον τελευταίο γύρο, πέτυχε την 3η σερί του φέτος, βάζοντας τα θεμέλια για έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο.

Πολλές συγκινήσεις διαφύλασε το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, με μεγάλο νικητή τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton, για τρίτη συνεχόμενη φορά και 87η στην καριέρα του.

Ο αγώνας του Silverstone ξεκίνησε με τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην pole position και θα ήταν άλλος ένας περίπατος για τον Βρετανό, αν στον τελευταίο γύρο δεν είχε ένα αναπάντεχο κλατάρισμα στον μπροστά αριστερό τροχό. Ο Hamilton αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα αλλά η μεγάλη διαφορά του από τον Max  Verstappen του έδωσε μια ακόμα νίκη για φέτος. 

Ο Verstappen ήταν σταθερά τρίτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πίσω από τον teamate του Hamilton στη Mercedes, Valtteri Bottas, που όμως είχε επίσης κλατάρισμα 2 γύρους πριν το τέλος και έτσι βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ μπορεί να κριθεί και ως άτυχος, καθώς η μεγάλη του διαφορά από το Leclerc με Ferrari (3η θέση), τον οδήγησε σε αλλαγή ελαστικών λίγο πριν το τέλος, ώστε να διεκδικήσει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Αν δεν είχε κάνει αυτό το έξτρα pit stop, τότε ίσως να ήταν αυτός που θα έριχνε την καρό σημαία στο βρετανικό Grand Prix.

O Daniel Ricciardo με Renault πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κατακτώντας την 4η θέση, ενώ την 5άδα έκλεισε ο Lando Norris με Mclaren, με τον teamate του Calros Sainz να έχει επίσης ένα κλατάρισμα στον τελευταίο γύρο, ρίχνοντάς τον από την 4η στη 13η θέση. Τέλος, ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 10η θέση, παίρνοντας μόλις 1 βαθμό για τη Scuderia.

Ο συνδυασμός του Hamilton με το αχτύπητο μονοθέσιο της Mercedes δείχνει να είναι και φέτος η απόλυτη συνταγή για το πρωτάθλημα, κάνοντας την διαφορά δυναμικότητας ακόμα πιο έντονη σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες και οδηγούς. Το μέλλον θα δείξει αν ο Βρετανός καταφέρει φέτος να φτάσει τον Michael Schumacher στους παγκόσμιους τίτλους.

Δείτε τον πίνακα με την τελική κατάταξη του Βρετανικού GP, αλλά και την βαθμολογία των οδηγών, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τα σημερινά αποτελέσματα.


Toyota
moto