«Αυτοκίνητα-ζόμπι» που θα «βολτάρουν» όσο δουλεύεις ή κοιμάσαι!

«Αυτοκίνητα-ζόμπι» που θα «βολτάρουν» όσο δουλεύεις ή κοιμάσαι!

10.189 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2022)

Πως γίνεται και οι δύο άσχετες μεταξύ τους τεχνολογίες να συνδυάζονται σε ένα σενάριο τρόμου για τους κατοίκους των πόλεων.

 

Θα βγαίνεις για ψώνια και θα ψάχνουν να παρκάρουν μόνα τους!

Σκέψου ένα αυτοκίνητο που δημιουργεί μηδενική ρύπανση όπου κινείται. Σκέψου έναν οδηγό που δεν έχει ανάγκη να οδηγεί αυτό το αυτοκίνητο. Τώρα σκέψουν πως αυτά τα δύο θετικά, αθροίζονται σε ένα αρνητικό. Την κίνηση στην πόλη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη είναι φυσικά το παρκάρισμα. Όχι μόνο όταν πας κάπου. Αλλά και όταν γυρίζεις. Ποιός μένει στο κέντρο και παρκάρει έξω από το σπίτι του; Αν δεν έχεις πάρκινγκ στην πιλοτή, μπορεί να πρέπει να περπατήσεις και κανά πεντάλεπτο από εκεί που το άφησες μέχρι να φτάσεις στο σπίτι.

Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο στις χώρες με άναρχη στάθμευση, όπως η Ελλάδα. Ναι, είναι δωρεάν, την πληρώνεις όμως και με το παραπάνω με τη σημαντική μείωση της ποιότητας ζωής που δημιουργεί η καθημερινή αγωνία στο ψάξιμο του πάρκινγκ, η κίνηση που το ψάξιμο δημιουργεί, και φυσικά οι ρύποι που η κίνηση, με τη σειρά της, δημιουργεί.

Και εδώ είναι η λύση. Η μάλλον... ο εφιάλτης. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει σκοπό να φορτίζεις όταν δεν το χρησιμοποιείς. Σε συνδυασμό με την αυτόνομη οδήγηση, ένα αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγεί τον εαυτό του, έχει την ικανότητα να σε αφήνει έξω από την πόρτα σου, και να ψάχνει μόνο του θέση να παρκάρει.

Ακούγεται θεϊκό. Σκέψου. Δεν αγχώνεσαι ποτέ για το παρκάρισμα. Σα να έχεις πάρει ταξί, το αυτοκίνητό σου σε αφήνει ακριβώς εκεί που θες, και μετά το πάρκινγκ είναι δικό του πρόβλημα. Ή όχι; Γιατί μάλλον είναι όλων μας πρόβλημα. Αυτό το αυτοκίνητο θα βγει στο δρόμο να ψάξει μια θέση όπου θα φορτίσει, μέχρι να το καλέσεις και να έρθει να σε μαζέψει.

Ο εφιάλτης είναι στο σενάριο πως όλα αυτά τα αυτοκίνητα, κολλημένα στην κίνηση, δεν «καίνε» ρεύμα, οπότε είναι πολύ πιθανό ο αλγόριθμος που τα λειτουργεί, να τα αφήσει να κινούνται γύρω γύρω αντί να παρκάρουν κάπου, έστω μακριά, αν δεν υπάρχει μέρος να φορτίσουν. Δεν τους κάνει διαφορά.

Σκέψου, όταν το να πας στα μαγαζιά είναι τόσο εύκολο όσο ένα ταξί, δεν έχεις λόγο να μην πάρεις το αυτοκίνητο. Και όλα αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν λόγο να παρκάρουν όσο σε περιμένουν. Μια μεγάλη βόλτα είναι αρκετή. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα, να κινούνται γύρω γύρω στην πόλη, όσο εσύ ψωνίζεις, ή ακόμη χειρότερα, όσο δουλεύεις, ή όσο κοιμάσαι.

Τι λες; Δεν είναι σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας; Και μάλιστα τρόμου; Και όμως, είναι μία πιθανότητα λειτουργίας των ηλεκτρικών αυτόνομων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center