Το πρώτο Focus RS βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Ford, στο Saarlouis της Γερμανίας και κατευθύνεται ήδη προς τον τυχερό ιδιοκτήτη του.

Με επίδοση 4,7 δλ. στο 0-100 χλμ./ώρα, αποτελεί προφανώς το γρηγορότερο στην επιτάχυνση Ford RS της ιστορίας, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σε 266 χλμ./ώρα.

Tο 2.3 EcoBoost μοτέρ της Ford έχει ισχύ 350 ίππων και ροπή 470 Nm, η οποία μεταδίδεται και στους 4 τροχούς.

Το 1ο Focus RS είναι γεγονός

5.121 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/1/2016

Το πρώτο Focus RS με «σάρκα και οστά» είναι γεγονός, καθώς το καυτό χάτσμπακ των 350 ίππων βγήκε για πρώτη φορά σήμερα από εργοστάσιο της Ford στη Γερμανία.

 
Οι λάτρεις της RS ιστορίας της Ford, αλλά και οι επίδοξοι αγοραστές του νέου Focus RS, σήμερα πρέπει να είναι πιο χαρούμενοι, καθώς το πρώτο δείγμα του εκρηκτικού μοντέλου βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της φίρμας, στο Saarlouis της Γερμανίας και κατευθύνεται ήδη προς τον τυχερό ιδιοκτήτη του.

Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο κάτοχος του πρώτου Focus RS, αλλά αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι πως το αυτοκίνητό του θα δανείζεται το 2.3 EcoBoost μοτέρ της Mustang, το οποίο έχει ισχύ 350 ίππων και ροπή 470 Nm, η οποία μεταδίδεται και στους 4 τροχούς.

Με επίδοση 4,7 δλ. στο 0-100 χλμ./ώρα, αποτελεί προφανώς το γρηγορότερο στην επιτάχυνση Ford RS της ιστορίας, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σε 266 χλμ./ώρα. Επίσης για πρώτη φορά, προσφέρονται επιλογές στο στιλ οδήγησης και στην απόκριση του γκαζιού, αλλά και με launch control.

Το νέο Focus RS εξελίχθηκε από μια ομάδα της Ford Performance με μηχανικούς τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις Η.Π.Α. Είναι το πρώτο από τα 12 μοντέλα επιδόσεων που σχεδιάζει να παρουσιάσει η Ford μέχρι το 2020. Κλείνοντας, παραθέτουμε το ενδιαφέρον στοιχείο πως μόνο τον περασμένο Οκτώβριο πάνω από 1.500 Βρετανοί παράγγειλαν το νέο Focus RS, με το 1/3 από αυτούς να προπαραγγέλνουν χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.