• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το καινούργιο Honda Jazz φαίνεται να κρατά τον «πολυμορφικό» χαρακτήρα του, αλλά με ένα πιο επιθετικό design, αφού θα έχει νέα φώτα κι ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Το νέο Jazz, θα φέρει κι ένα εντελώς αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα (σε σχέση με το υπάρχον), το SPORT HYBRID Intelligent Dual Clutch Drive (i-DCD).

Aλλαγές φαίνεται ότι υπάρχουν και στο εσωτερικό, με τη φιλοσοφία να γίνεται ακόμη πιο οδηγοκεντρική κι απλή, αφού μια οθόνη αφής θα είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες λειτουργίες.

Το 2014 το νέο Honda Jazz

19.996 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/7/2013

Φωτογραφίες της νέας γενιάς του Jazz διέρρευσαν, αποκαλύπτοντας μια επιθετική σχεδιαστική γλώσσα για το μοντέλο της Honda, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2014.

 
Η 3η γενιά του ιαπωνικού μοντέλου είναι στα σκαριά κι οι πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι το νέο Jazz κρατά τον «πολυμορφικό» χαρακτήρα του, αλλά με ένα πιο αεροδυναμικό design, που εκφράζεται με νέα φωτιστικά σώματα και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω. Σημειώνουμε ότι το Jazz διατίθεται στην Ιαπωνία με την κωδική ονομασία FIT.

Aλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με τη φιλοσοφία να γίνεται ακόμη πιο οδηγοκεντρική κι απλή, αφού μια οθόνη αφής θα είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες λειτουργίες.

Τώρα, στο μηχανολογικό επίπεδο, εκτός των δύο βενζινοκινητήρων με 1,3 και 1,5 λτ., θα υπάρχει και ένα εντελώς νέο υβριδικό σύστημα, που θα ονομάζεται SPORT HYBRID Intelligent Dual Clutch Drive (i-DCD) και θα αντικαθιστά το παλιό IMA hybrid system. Το νέο λοιπόν υβριδικό σύνολο θα αποτελείται από ένα αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα, με μια νέα μπαταρία λιθίου, που θα επιτρέπουν στο μοντέλο να κινηθεί αμιγώς με ηλεκτρική λειτουργία για κάποια χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα, θα συνδυάζεται με έναν 1.500άρη 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα, που θα χρησιμοποιεί ένα νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η κατανάλωση του εν λόγω μηχανικού συνόλου ανέρχεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στα 2,7 λτ./100 χλμ. 

Τέλος, περισσότερα τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες αναμένονται το προσεχές διάστημα, όπου θα πραγματοποιηθεί κι επίσημη παρουσίασή του.

Tags: HONDA JAZZ