• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

O αισθητήρας ραντάρ έχει μεγαλύτερο εύρος ανίχνευσης σε σύγκριση με έναν αισθητήρα υπερήχων.

Το Genesis GV70 ανιχνεύει την αναπνοή ενός μωρού!

1.735 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/11/2020

Ένα βήμα μπροστά από την εποχή της πήγε η Genesis η οποία εξόπλισε το ολοκαίνουργιο GV70 με τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά και έναν αισθητήρα ικανό να εντοπίσει ακόμα και την αναπνοή ενός μωρού!!!


Είναι αλήθεια πως η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα αυτοκίνητα, μπορεί να μην είναι (ακόμα) διαδεδομένη, ωστόσο δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς ήδη την έχουμε δει από κάποιες μάρκας μεταξύ αυτών και η Hyundai. Σύμφωνα όμως με το premium παρακλάδι του κορεατικού κολοσσού, την Genesis, η τεχνολογία αυτή που εξοπλίζει το ολοκαίνουργιο GV70 έρχεται ακόμα πιο εξελιγμένη.
 
Η Genesis έχει τοποθετήσει τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από το κουμπί start/stop στο εσωτερικό του GV70 και πλέον διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω του Genesis CarPay χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε τον τυπικό εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το  Genesis CarPay να πούμε πως μέσω αυτού, ο οδηγός μπορεί να πληρώσει για καύσιμα και στάθμευση μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας.
 
Λειτουργεί επίσης σε Valet mode, οπότε όταν το ενεργοποιήσει κάποιος, προσωπικές πληροφορίες όπως η διεύθυνση σπιτιού και ο τηλεφωνικός κατάλογος δεν εμφανίζονται στην οθόνη του infotainment. Στο GV70, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων συνδέεται με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις του οδηγού, οπότε με μία μόνο κίνηση το αυτοκίνητο διαμορφώνεται σύμφωνα με τα... θέλω που έχει ορίσει ο οδηγός.
 
Ωστόσο η προαναφερόμενη τεχνολογία δεν είναι η μοναδική καινοτόμα, καθώς στην εσωτερική μεριά της οροφής του κορεατικού μοντέλου υπάρχει τοποθετημένος ένας  αισθητήρας ραντάρ τόσο ακριβής που όχι μόνο ανιχνεύει την κίνηση ενός ποδιού ή ενός βραχίονα, αλλά και τις λεπτές κινήσεις του στήθους ενός βρέφους λόγω αναπνοής. Η μάρκα ισχυρίζεται ότι ο αισθητήρας ραντάρ έχει μεγαλύτερο εύρος ανίχνευσης σε σύγκριση με έναν αισθητήρα υπερήχων και μπορεί ακόμη και να ανιχνεύσει εάν υπάρχει σκύλος στο πορτ-μπαγκάζ.
 
Τέλος, λέγεται πως ο αισθητήρας ραντάρ είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να διαπεράσει ρούχα, κουβέρτες, καθίσματα αυτοκινήτου, κιβώτια μεταφοράς κατοικίδιων και άλλα μη μεταλλικά υλικά για να ανιχνεύσει την κίνηση!