Tο ηλεκτρικό σεντάν χρειάστηκε 1 λεπτό και 36,55 δευτερόλεπτα για να καλύψει ένα γύρο.

Το βίντεο με το ρεκόρ του Model S (+vid)

1.537 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Μόλις χθες ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk έκανε γνωστό πως το Model S έχει πετύχει χρόνο ρεκόρ στην πίστα της Laguna Seca και σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα το βίντεο της επιτυχημένης προσπάθειας!


Δημοσιεύοντας το βίντεο με την προσπάθεια του Model S στην πίστα των ΗΠΑ, στον επίσημο λογαριασμό της Tesla στο twitter, ανακοινώθηκε πως το ηλεκτρικό σεντάν χρειάστηκε 1 λεπτό και 36,55 δευτερόλεπτα για να καλύψει ένα γύρο. Αυτός ο χρόνος είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από το 1: 37.54 που είχε κάνει η Jaguar XE SV Project 8, η οποία πλέον περνά στη δεύτερη θέση.
 
Μετά το ρεκόρ στη Laguna Seca η Tesla δεν έχει σκοπό να σταματήσει καθώς ένα πιο «αγριεμένο» και αναβαθμισμένο πρωτότυπο του Model S βρίσκεται ήδη στην πίστα του Nürburgring θέλοντας να κάνει δικό του και αυτό το ρεκόρ. Μάλιστα ο Musk αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται στην «πράσινη κόλαση» μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες!
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πότε θα τρέξει στην «πράσινη κόλαση» το Model S, ούτε πιο ακριβώς ρεκόρ θα επιδιώξει να κατακτήσει. Αν σταθούμε στις φήμες που έχουν υπάρξει, η προσπάθεια θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, έχοντας στόχο να ξεπεράσει το 7:42 που επιτεύχθηκε από την Porsche Taycan, δηλαδή το ταχύτερο ηλεκτρικό τετράθυρο μοντέλο.
 
Μέχρι να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον δείτε την προσπάθεια και το ρεκόρ του Tesla Model S στη Laguna Seca.

Toyota
test center