Το κόλπο με το αλεξήλιο που δεν ξέρουν όλοι
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το κόλπο με το αλεξήλιο που δεν ξέρουν όλοι

18.279 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2023)

Ναι οκ. Το ότι διπλώνει στο πλαϊνό παράθυρο λογικά το ξέρεις. Τι κάνεις όμως όταν σε τυφλώνει ο ήλιος πιο πίσω;

Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ της καμπίνας ίσως έχει ένα… τρίκ!

Ίσως από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου είναι το αλεξήλιο. Όχι μόνο γιατί χάρη σε αυτό δεν σε τυφλώνει ο ήλιος, αλλά γιατί εκεί μπορείς να κρύψεις την πιστωτική σου κάρτα, το δίπλωμα, διάφορα χαρτιά που χρειάζεται να αφήσεις κάπου για λίγο για να μην χαθούν, ακόμα και κάποιο κλειδί, μέχρι τη… μάσκα, που τα τελευταία 2 χρόνια αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ. Με αυτό επίσης μπορείς να δεις το πρόσωπό σου, χάρη στον καθρέπτη, από το αν έχεις κάτι στο δόντι σου μέχρι να βαφτείς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και αυτόματο φωτάκι που ανάβει όταν σέρνεις (ή ανοίγεις) το κάλυμμα του καθρέπτη.

Ας πάμε όμως στη βασική του λειτουργία, να κόβει τον ήλιο ώστε να μην σε τυφλώνει. Εκτός από το κατέβασμα προς τη μεριά του παρμπρίζ, τα αλεξήλια έχουν και μια ακόμα λειτουργία. Ξεκουμπώνοντας το από την πλευρά του κεντρικού καθρέπτη, μπορείς να το γυρίσεις καλύπτοντας το πλαϊνό τζάμι (οδηγού/συνοδηγού). Έτσι, κυρίως τις πολύ πρωινές ή απογευματινές ώρες που ο ήλιος είναι χαμηλά και σου «καίει» το πρόσωπο, θα σου δώσει τη λύση.

Τι γίνεται όμως αν ο ήλιος «σκάει» στο πλαϊνό τζάμι πιο πίσω απ`ότι φτάνει το αλεξήλιο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η κρυφή λειτουργία που ίσως έχει και το δικό σου!

Σε κάποια μοντέλα λοιπόν, το αλεξήλιο μπορεί να… τραβηχτεί προς τα πίσω. Όπως το έχεις δηλαδή γυρισμένο στο πλαϊνό παράθυρο, μπορείς να το τραβήξεις προς τα πίσω και αυτό να φτάσει μέχρι την κεντρική κολώνα του αυτοκινήτου κρύβοντας τον ενοχλητικό ήλιο μια για πάντα!

Σε κάποια άλλα μοντέλα, το συγκεκριμένο «τρικ» γίνεται όχι τραβώντας ολόκληρο το αλεξήλιο προς τα πίσω αλλά μόνο μια μικρή προέκταση του που μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα του.

Εσύ όμως ξέρεις αν το δικό σου έχει αυτή τη λειτουργία; Αν ναι, τι αυτοκίνητο οδηγείς;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel