Οι μεγαλύτεροι τροχοί και το ισχυρό σύστημα πέδησης που εμφανίζεται μέσω των κόκκινων δαγκάνων είναι το βασικό χαρακτηριστικό.

Το νέο Hyundai i20 Ν σε δοκιμές

3.341 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2020)

Το νέο Hyundai i20 θα ακολουθηθεί από ισχυρή έκδοση Ν η οποία βρίσκεται σε δοκιμές όπως φαίνεται και από τη σύλληψη του μοντέλου από τους κατασκοπευτικούς φωτογραφικούς φακούς.

Αν και το πρωτότυπο στις κατασκοπευτικές εικόνες μοιάζει με τα προηγούμενα δοκιμαστικά μοντέλα που είχε δει για το κανονικό i20, υπάρχουν μερικές ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι αυτό είναι ένα μοντέλο προσανατολισμένο στην απόδοση. Οι μεγαλύτεροι τροχοί και το ισχυρό σύστημα πέδησης που εμφανίζεται μέσω των κόκκινων δαγκάνων είναι το βασικό χαρακτηριστικό, ενώ υπάρχει επίσης μια αισθητή διαφορά στην απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος, σε σχέση με το τυπικό i20. Στοιχεία του σχεδιασμού δεν μπορούμε να έχουμε λόγω του καμουφλάζ, όμως αναμένουμε περισσότερα δυναμικά και σπορ χαρακτηριστικά και μεγαλύτερες εισόδους αέρα.
 
Μηχανικά το «καυτό» Hyundai i20 Ν είναι πολύ πιθανό να διαθέτει έναν τούρμπο κινητήρα τεσσάρων κυλίνδρων χωρητικότητας 1,4 ή 1,6 λίτρων που θα καταστήσει την ισχύ του κοντά στα 200 άλογα. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους δύο εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εξοπλισμός του με 7άρι DCT αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Τέλος ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι πως το επερχόμενο i20 N θα χρησιμεύσει ως βάση για το επόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο του WRC (World Rally Championship), καθώς αυτή τη στιγμή ο ρόλος καλύπτεται από την προηγούμενη γενιά.

Το νέο Hyundai i20 Ν υπολογίζεται πως θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2020.  

Διαβάστε περισσότερα για το HYUNDAI i20