Οι λεπτομέρειες όπως συνηθίζεται στις αρχές κάθε πρότζεκτ που τρέχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μετρημένες.

Το πρότζεκτ «Artemis» φέρνει hi-tech ηλεκτρικό Audi

1.631 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2020)

Τα high-tech σχέδιά της αποκάλυψε η Audi, τα οποία θα μετουσιωθούν σε πραγματικότητα μέσω ενός πρότζεκτ που τρέχει η γερμανική εταιρεία, που έχει αντλήσει την ονομασία του από την ελληνική μυθολογία. Γνωρίστε το πρότζεκτ Artemis.


Οι λεπτομέρειες που αναφέρονται, όπως συνηθίζεται στις αρχές κάθε πρότζεκτ που τρέχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι μετρημένες. Σε ότι αφορά το σχέδιο «Artemis» της Audi, επικεφαλής είναι ο Alex Hitzinger, ο οποίος είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την αυτόνομη οδήγηση της Volkswagen και έχει προηγουμένως υπηρετήσει ως τεχνικός διευθυντής του LMP1 της Porsche.
 
Εάν αυτό δεν ήταν αρκετά ενδιαφέρον, η Audi λέει ότι ο Hitzinger θα αναλάβει την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού νέου μοντέλου που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει πόρους και τεχνολογίες από άλλα μέλη του Ομίλου Volkswagen.
 
Η φίρμα αποκάλυψε ότι μιλάμε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι πολύ αποδοτικό και θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του ακόμα και το 2024. Η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι το μοντέλο θα μπορούσε να έχει νέα τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης. Η Audi είπε επίσης ότι θα «αναπτύξει ένα εκτεταμένο οικοσύστημα γύρω από το αυτοκίνητο, σχεδιάζοντας έτσι ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο».
 
Για την πλατφόρμα που θα αποτελέσει τη βάση του η Audi δεν είπε κάτι. Γνωρίζουμε όμως πως αυτή θα είναι μία εκ των MLB evo, J1, MEB και PPE, με την πρώτη να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
 
Εκτός από την ανάπτυξη του μυστηριώδους μοντέλου, το πρότζεκτ Artemis θα «παρέχει ένα σχέδιο για μια γρήγορη και ευέλικτη διαδικασία ανάπτυξης που θα αφορά το Volkswagen Group στο σύνολό του». Τέλος υπογραμμίστηκε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης της ανάπτυξης ηλεκτρικών μοντέλων, η ομάδα του πρότζεκτ θα έχει «μεγάλο βαθμό ελευθερίας». Στην ιδανική περίπτωση, αυτό θα επιτρέψει να ανταποκριθεί γρήγορα στις απαιτήσεις της αγοράς προκειμένου να δημιουργηθούν ταχύτερα τα οχήματα.

Toyota
moto