«Τρελά» λεφτά για μία μετοχή της Porsche στο Χρηματιστήριο

«Τρελά» λεφτά για μία μετοχή της Porsche στο Χρηματιστήριο

3.200 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2022)

Έτοιμη για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο είναι η Porsche και ήδη έχει βάλει στην «πρίζα» τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που ερίζουν να γίνουν μέτοχοι της γερμανικής φίρμας.

Στο Χρηματιστήριο η Porsche για χάρη της ηλεκτροκίνησης

Ο Όμιλος Volkswagen βρίσκεται σε φάση εξηλεκτρισμού και το ίδιο ισχύει και για τις μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη του, όπως για παράδειγμα η Porsche. Προκειμένου λοιπόν να γίνει ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα αυτή η μετάβαση, ο γερμανικός «κολοσσός» αποφάσισε να θέσει σε Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) ένα κομμάτι μετοχών της γερμανικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στις 29/9 στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης η IPO

Η Αρχική Δημόσια Προσφορά της Porsche αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι πως η εταιρεία πολυτελών σπορ αυτοκινήτων θέλει να προσφέρει το 12,5% του συνολικού αριθμού μετοχών. Οι μετοχές χωρίζονται σε δύο μισά, εκ των οποίων το ένα αντιπροσωπεύει προνομιούχες μετοχές και το άλλο κοινές μετοχές. Το ένα τέταρτο των προνομιούχων μετοχών θα προσφερθεί σε επενδυτές ως μέρος της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς. Οι προνομιούχες μετοχές αποτελούν μετοχές όπου παρέχεται το προνομιακό δικαίωμα πληρωμής μεριδίου του κέρδους με τη μορφή μερίσματος. Ωστόσο, οι μετοχές που θα πωληθούν δεν προσφέρουν στον ιδιοκτήτη δικαιώματα ψήφου.

«Ζεστό» ενδιαφέρον από πλήθος επενδυτών

Η περίοδος εγγραφής για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές ξεκίνησε την Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Λέγεται πως επενδυτές από όλο τον κόσμο έχουν ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών του διάσημου brand αυτοκινήτων, όντας διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά ευρώ, κίνηση που θα ανεβάσει αυτόματα την τιμή της μετοχής, που προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 82,50 ευρώ. Μάλιστα η ζήτηση είναι παγκόσμια και αφορά επενδυτές ή funds από ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center