Τρία μικρά με ξεχωριστό design και χαρακτήρα. Όλα είναι θέμα στιλ...
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τρία μικρά με ξεχωριστό design και χαρακτήρα. Όλα είναι θέμα στιλ...

Τρία μικρά με πολύ στυλ

43.725 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2013)

Τα ισχυρότερα fashion items της αυτοκινητοβιομηχανίας ακολουθούν δύο τάσεις. Τη μόδα και την τεχνολογία. Το αποτέλεσμα είναι αυτοκίνητα που χαίρεσαι να βλέπεις και φυσικά να οδηγείς, χωρίς να χρειάζεται να αιμορραγεί η τσέπη.

Alfa Romeo MiTo

Παρά το μικρό κινητήρα, η MiTo δεν ξεχνά τα σπορτίφ γονίδιά της. Το ηλεκτρονικό διαφορικό e-Q2 κάνει δουλειά.

Παρά το μικρό κινητήρα, η MiTo δεν ξεχνά τα σπορτίφ γονίδιά της. Το ηλεκτρονικό διαφορικό e-Q2 κάνει δουλειά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

+ Ελαστικότητα κινητήρα, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, σχεδίαση, κόστος χρήσης, εξοπλισμός
- Ανεση ανάρτησης, χώρος για το κεφάλι στο πίσω κάθισμα, πρακτικότητα

Lancia Ypsilon
+ Ελαστικότητα κινητήρα, άνεση, κατανάλωση, σχεδίαση, κόστος χρήσης, πρακτικότητα
- Ατέλειες συναρμογής, πορτ μπαγκάζ, αίσθηση φρένων

Mini Cooper
+ Ελαστικότητα κινητήρα, επιδόσεις, σχεδίαση, κράτημα, εξοπλισμός
- Τιμή, εργονομία, χώρος στο πίσω κάθισμα, πορτ μπαγκάζ


Αρκούν μόνο τα ονόματα για να υποδηλώσουν ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Alfa Romeo MiTo, Lancia Ypsilon και Mini Cooper προβάλλουν ως πρώτο στοιχείο στη λίστα του βασικού εξοπλισμού τους ένα κοινό χαρακτηριστικό: το στιλ. Τα συγκεκριμένα μοντέλα, κατά βάση, σχεδιάστηκαν για να εντυπωσιάζουν και στη συνέχεια προσαρμόστηκαν πάνω τους η τεχνολογία και τα μηχανικά μέρη. O προορισμός τους δεν είναι να γίνουν best seller, αλλά να ικανοποιήσουν μια πολύ απαιτητική κατηγορία αγοραστικού κοινού, η οποία επιλέγει αυτοκίνητο με πρωταρχικό κριτήριο την εμφάνιση. Ο lifestyle χαρακτήρας τους είναι ακόμη μια ιδιαιτερότητα που τα διακρίνει.

Τα MiTo και Ypsilon είναι «αδελφικά» μοντέλα καθώς προέρχονται από τον όμιλο του Fiat Group. Το Mini Cooper έχοντας τη φροντίδα και το κύρος της BMW, αποτελεί τη γερμανική απάντηση στη μάχη της «πασαρέλας».

Εσωτερικό-χώροι: Υψηλή αισθητική, μικροί χώροι 
Νεανική σχεδίαση, με όμορφες επενδύσεις και πετυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στο εσωτερικό της MiTo. Στο ποιοτικό κομμάτι, συνδυάζονται μαλακά με σκληρά υλικά καλής συναρμογής σε όλα τα επιμέρους τμήματα. Η πρακτικότητα δεν είναι το φόρτε της, καθώς οι θήκες στην καμπίνα είναι λίγες και μικρές. Στους χώρους, η μικρή Alfa Romeo είναι σε θέση να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες, με τους δύο πίσω επιβάτες να έχουν οριακό «αέρα» για το κεφάλι τους. Ικανοποιητική είναι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ (270 λτ.) με υψηλό κατώφλι και μικρό άνοιγμα.

Η Ypsilon είναι η 5θυρη της παρέας, αφού τα MiTo και Mini Cooper είναι αποκλειστικά 3θυρα. Αυτό της δίνει ένα πλεονέκτημα στην πρακτικότητα. Η ξεχωριστή σχεδίαση του εσωτερικού αποτελεί βασικό προσόν και της Ypsilon. Ποιοτικά, τα μαλακά υλικά σε ταμπλό και πόρτες, καθώς και τα σκληρά πλαστικά ικανοποιούν σε ποιότητα, ωστόσο από τη συναρμογή δεν απουσιάζουν ορισμένες μικροατέλειες. Σε επίπεδο χώρων πίσω, οι μεσαίου μεγέθους επιβάτες θα αισθανθούν περιορισμένοι. Για τις αποσκευές υπάρχουν 217 λτ. 

Μοναδικότητα στο Mini Cooper δίνει η ρετρό αισθητική του. Το μεγάλο στρογγυλό ταχύμετρο με το ενσωματωμένο ηχοσύστημα στο κέντρο του ταμπλό, το στροφόμετρο με την οθόνη πληροφοριών στο κέντρο της κολόνας του τιμονιού και οι «αεροπορικού» τύπου διακόπτες αποτελούν στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλο αυτοκίνητο. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι η ποιότητα κατασκευής και επίσης θα εκτιμηθεί πολύ η σωστή θέση οδήγησης. Από άποψη χώρων, οι δύο επιβάτες στο πίσω κάθισμα θα κληθούν σε παραχωρήσεις. Ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα θα δυσκολευτούν να χωρέσουν στο πορτμπαγκάζ των 160 λτ.

Customization 
Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό που έχουν και τα τρία μοντέλα είναι η δυνατότητα των κατόχων τους να τα προσαρμόσουν στο δικό τους γούστο. Το μενού επιλογών περιλαμβάνει από διχρωμία ή ειδικά αυτοκόλλητα στο αμάξωμα, ποικιλία χρωματικών επιλογών σε δέρμα ή ύφασμα στο εσωτερικό, μέχρι εργοστασιακό αποσμητικό χώρου και ειδικό χρωματισμό στο κλειδί. 

200 διαθέσιμα στοιχεία για ALFA ROMEO  MITO
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για LANCIA  YPSILON
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για MINI  COOPER
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Toyota
test center