• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο τίτλος του γρηγορότερου προσθιοκίνητου στην πίστα του Nurburgring, πέρασε σε γερμανικά «χέρια», καταρρίπτοντας το ρεκόρ του ιαπωνικού προκατόχου του Honda Civic Type R.

Το VW Golf GTI Clubsport S έκανε τον γύρο των 20,83 χλμ. του Nurburgring σε 7 λεπτά και 49,21 δλ. και ήταν γρηγορότερο κατά 1,4 δλ. από το Honda Civic Type R.

Το Clusport S είναι το γρηγορότερο VW Golf GTI, με 310 ίππους.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία, στην οποία τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά, φαίνεται να θέλουν να «βγουν» από τις 19άρες ζάντες.

VW Golf GTI σπάει ρεκόρ

9.438 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/5/2016

Το ρεκόρ πίστας που κρατούσε στα «χέρια» του το Honda Civic Type R, για το Nurburgring, ήρθε να καταρρίψει το νέο VW Golf GTI Clubsport S, γράφοντας γρηγορότερο χρόνο κατά 1,4 δευτερόλεπτα.

 
Τα σκήπτρα του βασιλιά του Nurburgring, στα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα, έχουν περάσει πλέον, από τον ιαπωνικό «απόγονο» Honda Civic Type R, στους Γερμανούς, με το νέο VW Golf GTI Clubsport S. Για πολλούς ήταν κάτι αναμενόμενο, απλά έμενε να αποδειχτεί και στην πραγματικότητα, γράφοντας τον γρηγορότερο γύρο πίστας στο χρονόμετρο.

Το Clubsport S έκανε τον γύρο των 20,83 χλμ. του Nurburgring σε 7 λεπτά και 49,21 δλ. και κέρδισε τον προκάτοχο του τίτλου, Honda Civic Type R, στα σημεία, με γρηγορότερο κατά 1,4 δλ. χρόνο


Για να καταφέρει τέτοιο χρόνο και να μπει πρώτο στην λίστα των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων, ο 28χρονος γερμανός οδηγός που πραγματοποίησε την χρονομέτρηση, Benny Leuchter, σίγουρα δεν τράβηξε στιγμή το πόδι του, από το πεντάλ του γκαζιού, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες, στις οποίες τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά, φαίνεται να θέλουν να «βγουν» από τις 19άρες ζάντες.

Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε, πως το VW Golf GTI Clubsport S είναι γρηγορότερο κι από το τετρακίνητο VW Golf R των 300 ίππων, με απόδοση 310 ίππους με 380 Nm ροπή, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστά τροχούς.

Θα υπάρξει άραγε απάντηση στο άμεσο μέλλον, από την Honda ή κάποια άλλη εταιρεία, για να αλλάξει και πάλι χέρια το ρεκόρ πίστας του Ring;