Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον 508.

Υβριδικό με 220 ίππους το Peugeot 508 GT

7.317 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2018)

Υβριδικό αναμένεται να είναι το νέο Peugeot 508 GT, το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα του μοντέλου, προσφέροντας μάλιστα ένα μεγάλο αριθμό ίππων αλλά και σύστημα τετρακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό, το μοντέλο στην έκδοση GT θα εξοπλιστεί με ένα ήπια υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος θα στέλνει την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ οι πίσω τροχοί θα κινούνται αντλώντας δύναμη από ένα ηλεκτροκινητήρα. Μάλιστα το ίδια σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πρώτα στο DS 7 Crossback E-Tense, το οποίο βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τον επόμενο χρόνο.
Σε ότι αφορά την ιπποδύναμη του υβριδικού 508 αυτή αναμένεται να φτάσει κοντά στους 220 ίππους, οι μισοί από τους οποίους θα προέρχονται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο παράλληλά θα παρέχει τη δυνατότητα στο γαλλικό όχημα να κινηθεί για 50 χιλιόμετρα καταναλώνοντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια.
 
Από κει και πέρα δεν αποκλείεται ο κινητήρας του Plug-in υβριδικού 508 να έρθει αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ ταχυτήτων, αν και το ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος θα λειτουργεί ανεξάρτητα και θα κινεί απευθείας τον άξονα για τον οποίο θα είναι υπεύθυνο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διάταξη θα υιοθετηθεί και από τις επερχόμενες plug-in υβριδικές εκδόσεις των 3008 και 5008, οι οποίες είναι και οι δύο βασισμένες στην πλατφόρμα EMP2.

Toyota
moto