Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Καινούργιο αμάξι πριν ή μετά το καλοκαίρι;

1.538 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2026)
Καινούργιο αμάξι πριν ή μετά το καλοκαίρι;

Καινούργιο αμάξι πριν ή μετά το καλοκαίρι;

Αν το πάρεις πριν το καλοκαίρι θα το χαρείς περισσότερο.
Ασφαλή και ξεκούραστα χιλιόμετρα, με ένα νέο, πιο ευέλικτο και άνετο αυτοκίνητο.
Όμως στις διακοπές τρώει και το μεγαλύτερο ζόρι από ζέστη και άμμο, μέσα και έξω.
Τα στενά δρομάκια του χωριού, ή του νησιού, ρίσκο για μικροτρακαρίσματα.

autotriti team

Αν το πάρεις πριν το καλοκαίρι θα το χαρείς περισσότερο

Η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου είναι από μόνο του ένα χαρμόσυνο γεγονός. Αν τώρα το αυτοκίνητο που αντικαθιστά είναι παλιό, πιο αργό και με λιγότερες ανέσεις, τότε η χαρά και η ανυπομονησία είναι ακόμα μεγαλύτερες. Οπότε στην περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτου τώρα, εσύ τι θα προτιμούσες, να το πάρεις σήμερα, πριν φύγεις για διακοπές ή καλύτερα μετά;

Ασφαλή και ξεκούραστα χιλιόμετρα, με ένα νέο, πιο ευέλικτο και άνετο αυτοκίνητο

Το καινούργιο αυτοκίνητο στις διακοπές έχει πολλά θετικά. Θα κάνεις πολλά χλμ. με κατά πάσα πιθανότητα καλύτερες επιδόσεις, περισσότερες τεχνολογίες άνεσης, πιο ήσυχη καμπίνα, πιο αποδοτικό κλιματισμό και τη σιγουριά ότι το καινούργιο δεν θα σε αφήσει στη μέση του πουθενά γιατί «την άκουσε» από τη ζέστη. Όλα τα παραπάνω θα κάνουν τις διακοπές πολύ πιο ξεκούραστες, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τον ίδιο τον οδηγό. Για να μην αναφερθούμε στο σημαντικά λιγότερο καύσιμο που θα καταναλώσει, στα τόσα χλμ., ή την ικανοποίηση βλέποντάς το κάθε φορά που το παρκάρεις.

Όμως στις διακοπές τρώει και το μεγαλύτερο ζόρι από ζέστη και άμμο, μέσα και έξω

Από την άλλη υπάρχει και η άποψη πως στις καλοκαιρινές διακοπές το αυτοκίνητο «τρώει» το μεγαλύτερο ζόρι. Βλέπεις η ζέστη και ο καυτός ήλιος αναγκάζουν τον κλιματισμό να δουλεύει συνεχώς και αυξάνουν το φορτίο στον κινητήρα και το σύστημα ψύξης. Παρότι ένα καινούργιο αυτοκίνητο δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε τέτοιες συνθήκες, οι πιο… ευαίσθητοι οδηγοί, σίγουρα θα νιώθουν ένα μικρό άγχος. Από την άλλη, ο καυτός ήλιος, η άμμος και το αλάτι της θάλασσας επιβαρύνουν τόσο το χρώμα του αυτοκινήτου, όσο και τα υλικά της καμπίνας, ενώ υπό τέτοιες συνθήκες είναι πολύ πιο εύκολο να φθαρεί το σαλόνι.

Τα στενά δρομάκια του χωριού, ή του νησιού, ρίσκο για μικροτρακαρίσματα

Ένα άλλο άγχος που έχουν ορισμένοι είναι της προσαρμογής με τις διαστάσεις του νέου αυτοκίνητου. Βλέπεις το προηγούμενο το οδηγούσες για χρόνια και ήξερες απ`έξω και ανακατωτά τον όγκο του. Πέραν αυτού δεν είχες το φόβο ότι θα το παρκάρεις κάπου έξω και μετά θα το βρεις χτυπημένο, γιατί πιθανότατα είχε ήδη κάμποσα μικροχτυπηματάκια. Στο καινούργιο όμως, η παραμικρή επαφή και το παραμικρό σημαδάκι θα κάνουν… μπαμ. Κανείς δε θα ήθελε το καινούργιο του αυτοκίνητο που πήρε με τόσο κόπο να αποκτήσει χτυπήματα μέσα στις 2-3 πρώτες εβδομάδες.

Εσύ όμως τι λες; Αν έπαιρνες καινούργιο αυτοκίνητο, θα το ήθελες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές για να το χαρείς και με το παραπάνω; Ή καλύτερα μετά που θα είναι πιο εύκολο να το μάθεις και να το προσέχεις;

Έρευνα & επιμέλεια άρθρου: Θανάσης Δαμαλίτης

Mercedes
roadstone