• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πως λειτουργει - ΑΜΑΞΩΜΑ

ΥΛΙΚΑ

Το συνηθέστερο υλικό κατασκευής των μερών του αμαξώματος στα περισσότερα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής είναι το ατσάλι. Έχει χαμηλό κόστος, είναι εύκολο στην κατεργασία, αλλά έχει αυξημένο βάρος. Το αλουμίνιο, το οποίο χρησιμοποιείται είτε για την κατασκευή ολόκληρου του αμαξώματος (Audi A8, Land Rover Defender), είτε για μεμονωμένα μέρη (καπό, πόρτες, φτερά), είναι ένα μέταλλο το οποίο είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, αλλά πιο δύσκολο στην κατεργασία από το σίδηρο και έχει μεγαλύτερο κόστος. Το μαγνήσιο χρησιμοποιείται για την κατασκευή μερών του αμαξώματος σε ακριβά και σπορ αυτοκίνητα, είναι ακόμα πιο ελαφρύ από το αλουμίνιο αλλά έχει ακόμα πιο μεγάλο κόστος. Τα σύνθετα υλικά αποτελούνται από πολυμερή μήτρα με ενίσχυση από ίνες άλλων υλικών (ίνες άνθρακα, κέβλαρ κ.λπ.).

Οδηγεί στο μέλλον... - Πρωτότυπο Mercedes F 700

Το Σεπτέμβρη του 2007, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, το πρωτότυπο F 700 έδωσε έναυσμα για πολλές συζητήσεις, χάρη στην υψηλή τεχνολογία που ενσωματώνει, αλλά και στην ξεχωριστή του σχεδίαση.   

Κάτι από το μέλλον… - Διαφανές αυτοκίνητο Rinspeed

Διαφανές με ειδικά εξελιγμένο πλαστικό
Το eXasis, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο της Rinspeed, ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τα υλικά από τα οποία αποτελείται. Οι σχεδιαστές της ελβετικής εταιρείας χρησιμοποίησαν ένα ειδι[...] 

Το αυτοκίνητο του Μπάτμαν - Τι είναι το Batmobile

Μέσα από τον κινηματογράφο έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει πολλά αυτοκίνητα. Ποιος θα ξεχάσει τον KITT, ποιος θα ξεχάσει το Στρατηγό Lee; Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν, είναι και το πραγματικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κρίστιαν Μπέιλ στην ταινία "Batman Begins", το 2005.  

Citroen C6

Το νέο Citroen C6, πέρα από το φουτουριστικό σχεδιασμό, διακρίνεται και για το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο. ¶λλωστε τα συστήματα -σύγχρονα και πρωτοποριακά- με τα οποία εφοδιάζεται, δύσκολα θα τα συναντήσουμε σε πολλά μοντέλα παραγωγής.[...] 

Νέο σύστημα βαφής για Mini

Η BMW παρουσίασε μια νέα τεχνολογία βαφής, η οποία λανσάρεται αρχικά στα μοντέλα της Mini, που παράγονται στην Oξφόρδη.
To νέο σύστημα με την ονομασία "IPP" (Integrated Paint Process) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα βαφής, το οποίο δ[...]