Tο γερμανικό SUV στη νέα του μορφή θα αποχωριστεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα διατεθεί με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ανακοίνωσε ηλεκτρική G-Class η Mercedes

2.490 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2019)

Ακόμα μεγαλύτερη θα γίνει η γκάμα της Mercedes G-Class καθώς το γερμανικό SUV στη νέα του μορφή θα αποχωριστεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα διατεθεί με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.


Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Ola Kalenius και αναπαράχθηκε από τον επικεφαλής ψηφιακού μετασχηματισμού της Daimler, Sascha Pallenberg χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εν λόγω είδηση εντυπωσιάζει, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν σκέψεις για την οριστική διακοπή του γερμανικού SUV, όμως κατά τη διάρκεια του Automobilwoche Kongress του Βερολίνου ανακοινώθηκε ακριβώς το αντίθετο.
 
Έτσι η G-Class όχι μόνο δε θα κοπεί, αλλά θα μειώσει στο μηδέν τους ρύπους της. Πολλές πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει, ωστόσο το πιθανότερο είναι το μοντέλο να πωληθεί κάτω από το λογότυπο «EQ», ακολουθώντας έτσι την ονοματολογία των μικρότερων αδερφών της όπως της EQC και της επερχόμενης EQS .
 
Για την ιστορία να πούμε πως υπάρχει ήδη μία ηλεκτρική G-Class, καθώς η Αυστριακή εταιρεία Kreisel Electric έχει αντικαταστήσει τον κινητήρα καύσης με ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ μία μπαταρία 80 kWh επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί για περίπου 300 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.
 
Δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η ηλεκτρική G-Class της Mercedes, αλλά είμαστε ευτυχείς καθώς το θρυλικό off-road θα είναι παρών στη νέα εποχή, αυτή του ηλεκτρισμού.
 

NEO TRAFIC
moto