Το εν λόγω Audi R8 προέρχεται από την Underground Racing.

Audi R8 κάνει με σούζα ρεκόρ στο 400άρι (+vid)

4.234 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2020)

Ένα Audi R8 με «τερατώδη» ισχύ 3.000+ ίππων έγραψε νέο ρεκόρ στο «400άρι». Δείτε το να «καταπίνει» τα μέτρα για πλάκα έχοντας νωρίτερα σουζάρει κατά την εκκίνηση!


Το εν λόγω Audi R8 προέρχεται από την Underground Racing, μία εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του αυτοκινήτου. Οι άνθρωποι της εταιρείας έθεσαν λοιπόν στο μοντέλο τη δοκιμασία του σπριντ 1/4 του μιλίου, δηλαδή περίπου 400 μέτρα και για να είμαστε ακριβείς 402,3 μέτρα. Όπως προέκυψε από τη καταγραφή των δεδομένων το αγριεμένο Audi R8 χρειάστηκε 7,695 δευτερόλεπτα για να καλύψει τη συγκεκριμένη απόσταση ενώ «ακούμπησε» ακόμα και τα 316,7 χλμ./ώρα.
 
Φυσικά δεν μιλάμε για ένα τυπικό R8. Το μοντέλο για να καταφέρει το ρεκόρ ήταν εφοδιασμένο με ειδικούς τροχούς και ελαστικά κατάλληλα για αγώνες drag, ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτό. Η Underground Racing λέει ότι διαθέτει την αναβάθμιση X Version, που σημαίνει ότι ο twin-turbo κινητήρας που το εξοπλίζει μπορεί να παράγει έως και 3.000 ίππους στους τροχούς όταν τρέχει με αγωνιστικό καύσιμο. Το γερμανικό supercar έχει στη διάθεσή του αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά το αυτόνομο σύστημα διαχείρισης κινητήρα JRR M1 MoTec.
 
Προτού δείτε το βίντεο αξίζει να σημειωθεί πως η Underground Racing υποστηρίζει ότι δεν έχει προχωρήσει στο «γδύσιμο» του R8 προκειμένου να αφαιρέσει βάρος από πάνω του, κάτι που αν συμβεί θα του δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις επιδόσεις του.
 
Δείτε το βίντεο    

peugeot
NISSAN