H νέα Mustang Shelby GT500 υπολείπεται από αυτή της προηγούμενης γενιάς περίπου κατά 32 χλμ./ώρα.

H Shelby εξοπλισμένη με το προαιρετικό πακέτο ινών άνθρακα (Carbon Fiber Track Package) λαμβάνει μία μεγάλη αεροτομή που δημιουργεί 226,7 κιλά κάθετης δύναμης

Πιο αργή από την προηγούμενη η Shelby GT500

2.447 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2019)

Ένα δελτίο τύπου της Ford σχετικά με την αεροδυναμική της νέας Mustang Shelby GT500, ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί και επίσημα η τελική ταχύτητα του μοντέλου, η οποία δεν είναι στο βαθμό που θα περίμενε κανείς.

Μέσα στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε η Ford αναφέρθηκε η ταχύτητα των 290 χλμ./ώρα, μαζί με την κάθετη δύναμη του μοντέλου σε αυτή τη ταχύτητα. Η Ford δεν έκανε λόγο ότι το μοντέλο μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα χιλιόμετρα και λίγο αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση ότι αυτή είναι η τελική ταχύτητα της Shelby GT500.
 
Για την ιστορία να σημειωθεί πως η νέα Mustang Shelby GT500 υπολείπεται από αυτή της προηγούμενης γενιάς περίπου κατά 32 χλμ./ώρα. Αυτό συμβαίνει καθώς ο αεροδυναμικός σχεδιασμός της νέας GT500 έχει πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να βελτιώνει άλλες λειτουργίες του μοντέλου (ψύξη κινητήρα, φρένων, καλύτερη συμπεριφοράς στις στροφές) κάτι το οποίο επηρέασε τη τελική ταχύτητα.
 
«Είναι ισχυρή, ισορροπημένη και συνεπής - ακόμα και σε μεγάλες διαδρομές – με το νέο σχεδιασμό να προσφέρει περισσότερη διασκέδαση και περισσότερη εμπιστοσύνη στους οδηγούς», ανέφερε για το αυτοκίνητο ο μηχανικός της Ford Performance, Steve Thompson.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η Shelby εξοπλισμένη με το προαιρετικό πακέτο ινών άνθρακα (Carbon Fiber Track Package) λαμβάνει μία μεγάλη αεροτομή που δημιουργεί 226,7 κιλά κάθετης δύναμης, ενώ η κάθετη δύναμη της στάνταρ GT500 μετράται στα 171,9 κιλά.  

Toyota
test center