Στην εικόνα βλέπετε την τρέχουσα Mercedes-AMG C 63.

Υβριδική η νέα Mercedes-AMG C 63

3.309 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2019)

Υβριδική θα είναι όπως όλα δείχνουν η ισχυρή Mercedes-AMG C 63 όταν θα κάνει το ντεμπούτο της.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του σε ξένα μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του τμήματος AMG της Mercedes, Tobias Moers, ο οποίος απατώντας σε ερώτηση για το αν η νέα C 63 θα έχει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης απάντησε: «Αυτή είναι η πρόθεσή μας, αυτή είναι η στρατηγική μας και αυτό είναι το θέμα στο οποίο εργαζόμαστε».
 
Μάλιστα αυτό δε θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση της C-Class, αλλά θα απασχολήσει και την επίσης επερχόμενη S-Class και πιο συγκεκριμένα τις ισχυρές εκδόσεις αυτής, προκειμένου τα ισχυρά γερμανικά μοντέλα να συμμορφωθούν ακόμα περισσότερο με τους ολοένα και αυστηρότερους παγκόσμιους κανονισμούς οικονομίας καυσίμου και μείωσης εκπομπών ρύπων.
 
Αναφορικά με τη μικρότερη C 43 είναι πολύ πιθανό ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας που βρίσκεται στις μικρότερες A 45 S και CLA 45 S να μεταφερθεί και στην «καυτή» C-Class. Σύμφωνα με τις φήμες δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει τον 6κύλινδρο τούρμπο μοτέρ με τον οποίο εξοπλίζεται η τρέχουσα C 43. Από κει και πέρα αναμένουμε πως κάθε νέα C-Class AMG θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης (AWD), μάλιστα στην περίπτωση της C 63 θα συνδυαστεί και με την ύπαρξη του drift mode.
 
Βεβαίως όλα τα παραπάνω θα μας απασχολήσουν στην πράξη αφού πρώτα έχουμε δει την μη AMG C-Class, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center