Τρακάρισμα με ανασφάλιστο

Διαβάστηκε από 7089 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/8/2016

Μπορεί να μην είναι συχνό φαινόμενο να έχει κάποιος ατύχημα με άλλο αυτοκίνητο το οποίο είναι ανασφάλιστο, μπορεί να συμβεί όμως. Ας δούμε πως πρέπει να δράσουμε.

 
Το τρακάρισμα με ανασφάλιστο αυτοκίνητο είναι ένα ενδεχόμενο και πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά πως να δράσουμε προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και προβλήματα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς, είναι να φωνάξει άμεσα την τροχαία και να καταγράψει το συμβάν, καθώς ο οδηγός του ανασφάλιστου αυτοκινήτου, ενδέχεται να επιχειρήσει να αποφύγει την παρουσία της τροχαίας και την καταγραφή. 

Αμέσως μετά την ενημέρωση της τροχαίας θα πρέπει να ενημερώσετε και τον ασφαλιστή σας ή την ασφαλιστική εταιρεία σας.

Αν είστε καλυμμένος από ατύχημα με ανασφάλιστο αυτοκίνητο τότε ο ασφαλιστή σας ή η ασφαλιστική εταιρεία σας θα τρέξουν την διαδικασία της αποζημίωσης σας μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Από την άλλη αν το ασφαλιστήριό σας δεν σας καλύπτει τότε θα πρέπει εσείς να ξεκινήσετε τις κατάλληλες ενέργειες και να απευθυνθείτε στο Επικουρικό Κεφάλαιο.

Σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες σας προσφέρουν την συγκεκριμένη επιλογή δωρεάν, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρήστε άδικα αλλά και για να αποζημιώνεστε γρηγορότερα.

 

Τελευταία νέα