Ο χειμώνας θέλει έλεγχο

    6295 Επισκέψεις στο άρθρο

    Ο ολοκληρωμένος χειμερινός έλεγχος του οχήματος γίνεται από τους ειδικούς, με μία σύντομη επίσκεψη στο συνεργείο, η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές έχει μηδενικό κόστος. Κάποια από αυτά τα πράγματα, μπορείτε να  ελέγχετε τακτικά και μόνοι σας

    Αρχικά, το ενδεχόμενο να έχει παγώσει το νερό στο ψυγείο του αυτοκινήτου σας, από μόνο του είναι κάτι όντως καταστροφικό για τον κινητήρα. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, να θυμάστε πως πρέπει να γεμίζετε το ψυγείο πάντα με αντιψυκτικό υγρό.

    Στις χαμηλές, επίσης, θερμοκρασίες η μπαταρία του αυτοκινήτου καταπονείται σε μεγάλο βαθμό. Σε περίπτωση που δεν είναι ξηρού τύπου, συμπληρώστε με το υγρό που απαιτείται και διαπιστώστε με τη βοήθεια ειδικού, αν χρειάζεται αλλαγή.

    Μεγάλη προσοχή στις κλειδαριές και σε όλα τα αντικείμενα όπου μπαίνει το κλειδί, καθώς και στις πόρτες. Μετά από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, είναι πιθανό να μην ανοίγει τίποτα. Για τον λόγο αυτό, μπορεί να ψεκάσετε τα εν λόγω σημεία, ώστε να μην αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα.
    Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλιώς η ορατότητα μειώνεται σημαντικά σε περίπτωση βροχής. Αν προβλέπεται χιονόπτωση «ανεβάστε» τα ώστε να τα προφυλάξετε από τον πάγο.

    Κυρίως τη χειμερινή περίοδο τα ελαστικά του αυτοκίνητου πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να έχουν τις πρέπουσες πιέσεις ανάλογα με τις συνθήκες. Μην ξεχνάτε πως το φθαρμένο πέλμα μπορεί να μην δημιουργεί πρόβλημα τους θερμούς μήνες αλλά σε μια βροχόπτωση το υπερβολικά φθαρμένο πέλμα (λιγότερο από 1,8 χιλιοστά) θα οδηγήσει σε υδρολίσθηση πολύ εύκολα. Κυρίως αυτοί που κινούνται σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και συχνές βροχοπτώσεις καλύτερα να επιλέγουν ελαστικά βρόχινου χαρακτήρα.

    Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι επαγγελματίες, αναμένεται να ελέγξουν τη στάθμη των υγρών φρένου, τα τακάκια-φερμουίτ, το σύστημα ABS, καθώς και το χειρόφρενο του οχήματός της.
    Ιδιαίτερη προσοχή, τέλος, στα εξωτερικά φωτιστικά του αυτοκινήτου σας, καθώς σε περίπτωση πυκνής ομίχλης, αλλά και γενικότερα σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, θα πρέπει όλα αυτά να λειτουργούν πλήρως.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES