Ψηφιακές υπηρεσίες και φόρτιση. Για να μπορείς να φορτίζεις το αστέρι σου με άνεση και ευκολία.

Ψηφιακές υπηρεσίες και φόρτιση. Για να μπορείς να φορτίζεις το αστέρι σου με άνεση και ευκολία.

Πως η Mercedes κάνει πιο εύκολη τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

3956 Επισκέψεις στο άρθρο

Πλοήγηση, φόρτιση με ταυτοποίηση, ενημέρωση ολοκλήρωσης φόρτισης, πιο αποδοτική οδήγηση. Όλα εύκολα. Όλα hi (quality). Μόνο για genuine κατόχους Mercedes.

Η Mercedes αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και premium μάρκες αυτοκινήτου.

Με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα και μοντέλα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κλάδο, δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως η Mercedes-Benz, διαχρονικά,  δημιουργεί τάσεις καινοτομίας (ή προ-ηγείται) στον κλάδο της αυτοκίνησης και των υπηρεσιών προς τους κατόχους των μοντέλων της.

Γι αυτό το λόγο, μάλιστα, η εδώ και καιρό εστίαση της γερμανικής μάρκας στην ηλεκτροκίνηση ως βασική πηγή ενέργειας δείχνει πως ο ηλεκτρισμός όχι μόνο αποτελεί το μέλλον του αυτοκινήτου άλλα και μια βιώσιμη και αξιόπιστη ενέργεια κίνησης που μπορεί- υπό τις σωστές προϋποθέσεις- να μείνει πίστη απέναντι στα ιδανικά της παραδοσιακής αυτοκίνησης, ακόμα και στα υψηλά στάνταρ στα οποία μας έχει συνηθίσει η γερμανική μάρκα.

Αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως από την παραγωγή μιας πλήρους ηλεκτρικής σειράς μοντέλων που προτείνει λύσεις νέας εποχής, στους φίλους της γερμανικής μάρκας.

Όταν λέμε Mercedes, το premium δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις. Η γερμανική μάρκα μετρά χρόνια παράδοσης στο πολυτελή και σπορ μοντέλα, όμως με την παραγωγή ηλεκτρικών καταφέρνει να συνδυάζει το “premium feeling & value” με το στοιχείο της απαραίτητης –κυρίως στις μέρες μας- οικονομίας.

Και αυτό γιατί ακόμα και τα πολυτελή μοντέλα της ηλεκτρικής σειράς EQ της Mercedes προσφέρουν εξαιρετική οικονομία καυσίμου έναντι ενός συμβατικού βενζινοκίνητου.

Πριν προχωρήσουμε όμως ας δούμε μερικά basic data σχετικά με την κατανάλωση ενός electric car και το κόστος της.

Σύμφωνα με τις πραγματικές μετρήσεις καταναλώσεων του Test Center, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 7 ευρώ για να φουλάρει σε μια τυπική οικιακή πρίζα τύπου σούκο.

Οι αριθμοί αυτοί σε ετήσιο κόστος μεταφράζονται ως 250 ευρώ το χρόνο για όλες τις μετακινήσεις της καθημερινότητας.

 Σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο Euro5 που χρειάζεται περίπου 4.200 ευρώ κάθε χρόνο για την πραγματοποίηση 15.000 χλμ. (μέσος όρος Ευρωπαίου οδηγού), ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει όφελος στα 4.000 περίπου ευρώ ανά έτος!

Σε συνδυασμό με τον δεύτερο γύρο της επιδότησης του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»  που κάνει την απόκτηση ενός ηλεκτρικού μια, κατά 8.000 ευρώ ,φθηνότερη υπόθεση, η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος μοιάζει μια όλο και πιο έξυπνη κίνηση.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η ηλεκτρική σειρά της Mercedes αποτελείται από premium SUV μοντέλα όπως η EQA, η EQB και η EQC ενώ διατίθενται και τα ηλεκτρικά σεντάν ΕQE και EQS. Σύντομα, θα φτάσει στην ελληνική αγορά και η νέα EQS το SUV αμάξωμα.

Ως προς τις επαγγελματικές επιλογές, η Mercedes προσφέρει το ηλεκτρικό πολυμορφικό EQV MPV.

Παράλληλα, η Mercedes φέρνει και plug in hybrid επιλογές στις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των μοντέλων της.

Βέβαια, τα ηλεκτρικά και τα plug in οχήματα χρειάζονται συχνές φορτίσεις για να μπορούν να κινούνται για μεγάλες αποστάσεις.

 Αυτό μπορεί να γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, εξοικονομώντας  αρκετά χρήματα  μιας και η φόρτιση σε πρίζα σούκο (ειδικά κατά την νυχτερινή φόρτιση) είναι μια πολύ οικονομική διαδικασία.

Βέβαια, σίγουρα, μέσα στην καθημερινότητα θα χρειαστεί να φορτίσετε όταν βρίσκεστε και σε κάποια έξοδο ή σε κάποια εξόρμηση εκτός αστικού περιβάλλοντος. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως χρειαστείτε ακόμα μια φόρτιση σε έναν από τους εξωτερικούς –πιο γρήγορους- φορτιστές (οι οποίοι εγκαθίστανται με γοργούς ρυθμούς από διάφορους παρόχους-δίκτυα, σε όλη την Ελλάδα).
 
H Mercedes μεριμνά για αυτήν την περίπτωση και λανσάρει μια σειρά από ψηφιακές υπηρεσίες που διευκολύνουν την διαδικασία εξωτερικής φόρτισης, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην ανησυχείτε διαρκώς για την πλήρωση της μπαταρίας σας.

Από ένα σύστημα πλοήγησης που ανταποκρίνεται πλήρως στις ειδικές ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι την κάρτα φόρτισης Mercedes Me Charge ή την εφαρμογή Mercedes Me Eco Coach που σας βοηθά να οδηγείτε πιο αποδοτικά το ηλεκτρικό σας αστέρι, η Mercedes φέρνει ένα πλήρες πακέτο εφαρμογών που διευκολύνουν κάθε κομμάτι της κατοχής ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Για να δούμε πιο αναλυτικά πως η Mercedes αξιοποιεί τις υπηρεσίες της για να διευκολύνει την φόρτιση άλλα και την συνολική εμπειρία οδήγησης των ηλεκτρικών της μοντέλων.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES