Τα 5 οικογενειακά SUV diesel με το φθηνότερο service 5ετίας

15674 Επισκέψεις στο άρθρο

Το κόστος service είναι για κάποιους καθοριστικό ακόμη και για την τελική επιλογή ενός οχήματος. Παρακάτω θα βρείτε τα πέντε οικογενειακά SUV με το χαμηλότερο κόστος συντήρησης για 5 χρόνια, συμπεριλαβαίνοντας εργασία, ανταλλακτικά και Φ.Π.Α.

Και πόσο κοστίζουν τα service του; Είναι ακριβά ή φθηνά; Την ερώτηση αυτή μας την έχουν κάνει αρκετοί αναγνώστες, οι οποίοι όταν ψάχνουν για ένα μοντέλο το εξετάζουν πολύπλευρα, από τις επιδόσεις και τους χώρους, μέχρι το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση ή τα service. Γιατί ναι μεν η αγορά ενός αυτοκινήτου γίνεται μία φορά, τα κόστη μετά την αγορά όμως συνεχίζουν. Στις σελίδες αυτές θα βρείτε τα πέντε οικονομικότερα diesel οικογενειακά SUV, ως προς την συντήρησή τους σε βάθος 5 ετών, μια χρονική διάρκεια δηλαδή κατά την οποία ο μέσος αγοραστής επιλέγει το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της κάθε μάρκας. Παράλληλα αναφέρουμε και το κόστος συγκεκριμένων αναλωσίμων, ώστε να αποκτήσετε πιο σφαιρική άποψη. Το σύνολο των αναλώσιμων δεν περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος, καθώς δεν είναι απαραίτητο ούτε πως θα τα χρειαστείτε αναγκαστικά, αλλά ούτε και η συχνότητα με την οποία θα τα χρειαστείτε. Άλλωστε στους ελέγχους που γίνονται σε κάθε service, τα εξουσιοδοτημένα δίκτυα σας ενημερώνουν για την κατάστασή όλου του οχήματος.Και πόσο κοστίζουν τα service του; Είναι ακριβά ή φθηνά; Την ερώτηση αυτή μας την έχουν κάνει αρκετοί αναγνώστες, οι οποίοι όταν ψάχνουν για ένα μοντέλο το εξετάζουν πολύπλευρα, από τις επιδόσεις και τους χώρους, μέχρι το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση ή τα service. Γιατί ναι μεν η αγορά ενός αυτοκινήτου γίνεται μία φορά, τα κόστη μετά την αγορά όμως συνεχίζουν. Στις σελίδες αυτές θα βρείτε τα πέντε οικονομικότερα diesel οικογενειακά SUV, ως προς την συντήρησή τους σε βάθος 5 ετών, μια χρονική διάρκεια δηλαδή κατά την οποία ο μέσος αγοραστής επιλέγει το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της κάθε μάρκας. Παράλληλα αναφέρουμε και το κόστος συγκεκριμένων αναλωσίμων, ώστε να αποκτήσετε πιο σφαιρική άποψη. Το σύνολο των αναλώσιμων δεν περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος, καθώς δεν είναι απαραίτητο ούτε πως θα τα χρειαστείτε αναγκαστικά, αλλά ούτε και η συχνότητα με την οποία θα τα χρειαστείτε. Άλλωστε στους ελέγχους που γίνονται σε κάθε service, τα εξουσιοδοτημένα δίκτυα σας ενημερώνουν για την κατάστασή όλου του οχήματος.

Μπορεί να είναι ακόμα πιο οικονομικό το service από τα αναγραφόμενα

Οι τιμές των service αφορούν τα επίσημα ποσά που λάβαμε από τις κεντρικές αντιπροσωπείες των εταιρειών σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση που είχαμε. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις στις παραπάνω τιμές ανάμεσα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, συνήθως χαμηλότερες, όπως μας τόνισαν στελέχη της αγοράς. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «τρέχουν» προωθητικά προγράμματα από τις εταιρείες που μπορεί να προσφέρουν μειωμένες τιμές και προσφορές, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην έρευνά μας.


Νο.5 VW Tiguan 1,6 TDI 115 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 645 ευρώ

Στην περίπτωση του Tiguan η ελληνική αντιπροσωπεία της VW προσφέρει το πακέτο Long Life για την πρώτη 5ετία το οποίο κοστίζει συνολικά 645 ευρώ. Το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή ορίζει service ανά δύο έτη. Έτσι, οι προγραμματισμένες επισκέψεις γίνονται το δεύτερο και το τέταρτο έτος μετά την αγορά. Φυσικά, το δίκτυο της VW παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε και ενδιάμεσα εποχικούς ή ελέγχους συντήρησης του οχήματός σας. Σχετικά με το κόστος των 5 βασικών αναλωσίμων, αυτό ανέρχεται για την εν λόγω έκδοση στα 1.004 ευρώ.


Νο.4 Skoda Karoq 1,6 TDI 116 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 580 ευρώ

Όπως στην περίπτωση του VW Tiguan, αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για το Skoda Karoq. Άλλωστε τα δύο μοντέλα μοιράζονται κοινά μηχανικά μέρη και στην Ελλάδα εκπροσωπούνται από την ίδια αντιπροσωπεία. Στο δια ταύτα , συνολικά για την πρώτη πενταετία, μέσω του πακέτο Long Life, το κόστος για τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης ανέρχεται στα 580 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, ως αναμενόταν, ο κατασκευαστής ορίζει διάστημα συντήρησης ανά δύο έτη, ενώ στο ενδιάμεσο μπορείτε να προχωρήσετε σε ελέγχους. Λίγο πιο οικονομικό είναι και το κόστος των 5 βασικών αναλωσίμων, που σε αυτήν την περίπτωση κοστίζουν 923 ευρώ.


Νο.3 Ford Kuga 1,5 EcoBlue 120 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 529 ευρώ

Η Ford Motor Ελλάς έχει επενδύσει αρκετά στις after sales υπηρεσίες της, ούσα η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς με 8 έτη, κάτι που προφανώς ισχύει και για το Kuga. Στην προκειμένη περίπτωση του μοντέλου με τον 1.500άρη diesel κινητήρα των 120 ίππων το κόστος σέρβις σε βάθος πενταετίας ανέρχεται στα 529 ευρώ, ποσό που την ανεβάζει στο «βάθρο». Η περιοδικότητα των προγραμματισμένων επισκέψεων είναι κάθε ανά δύο έτη ή 40.000 χιλιόμετρα, ωστόσο κάθε χρόνο ή 20.000 χλμ. προβλέπεται ένας ενδιάμεσος έλεγχος. Τέλος το κόστος των αναλώσιμων είναι 816 ευρώ, ωστόσο στην τιμή αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ο δίσκος και το πλατό, που συνήθως είναι το πιο ακριβό εκ των 5 αναλώσιμων.


Νο.2 Kia Sportage 1,6 CRDi 48V 136 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 490 ευρώ

Η εταιρία που θα σπάσει το ψυχολογικό φράγμα των 500 ευρώ είναι η Kia με την ήπια υβριδική έκδοση του πετρελαιοκίνητου Sportage, καθώς το συνολικό κόστος για το service του, κυμαίνεται στα 490 ευρώ και για τα κυριότερα αναλώσιμα στα 935 ευρώ. Σε συνάρτηση μάλιστα με την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών, δείχνει γιατί οι κάτοχοι Kia είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις After Sales υπηρεσίες της φίρμας. Επανερχόμενοι στις εργασίες συντηρήσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή είναι ανά δύο χρόνια ή 30.000 χλμ..


Νο.1 Hyundai Tucson 1,6 CRDi 48V 136 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 415 ευρώ

Η Hyundai διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των after sales υπηρεσιών της, σύμφωνα με την έρευνα Autocheck του AutoΤρίτη, συγκεντρώνοντας κορυφαίο ποσοστό ικανοποίησης ανάμεσα στους κατόχους των μοντέλων της φίρμας. Ένας από τους παράγοντες για την υψηλή αυτή επίδοση είναι η κορυφαία εγγύηση 5 ετών με απεριόριστα χιλιόμετρα, αλλά και το χαμηλό κόστος του service των μοντέλων της. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός της στην κατηγορία των C-SUV αποδεικνύεται ο μοντέλο με το χαμηλότερο κόστος συντήρησης (diesel), ύψους μόλις 415 ευρώ. Η περίοδος συντήρησης είναι και σε αυτή την περίπτωση ανά δύο έτη ή 30.000 χλμ., ενώ παράλληλα το χρηματικό ποσό για τα 5 συνήθη ανταλλακτικά που ζητήσαμε ανέρχεται στα 955 ευρώ.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES