Φίλτρα & STOP στην αλλεργία

11723 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα από τα βασικά μέρη που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του αυτοκινήτου είναι τα φίλτρα. Η λειτουργία τους είναι να συγκρατούν και να εμποδίζουν τις επιβλαβείς και ρυπογόνες ουσίες.

 
Είναι γνωστό σε όλους πως ένα από τα βασικά μέρη που συμβάλλουν στην καλή και σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου είναι τα φίλτρα. Η λειτουργία ενός φίλτρου είναι να συγκρατεί και να εμποδίζει τις επιβλαβείς και ρυπογόνες ουσίες .
 
Πως το φίλτρο καμπίνας σε προαστατεύει από επιβλαβείς ουσίες 

Εκτός λοιπόν από την καλή λειτουργία του ίδιου του αυτοκινήτου, κάποια φίλτρα όπως το φίλτρο καμπίνας, φροντίζουν και για την υγεία και την προστασία των ίδιων των επιβατών. Η τακτική χρήση του συστήματος κλιματισμού και θέρμανσης, ειδικά το καλοκαίρι και το χειμώνα, έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση διαφόρων ουσιών όπως σκόνη, γύρη και ρυπογόνες ουσίες οι οποίες είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία μας και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.
 
Ιδιαίτερα την άνοιξη, μια εποχή που οι αλλεργίες ανθίζουν, το να ταξιδεύεις μέσα σε ένα αυτοκίνητο όπου ο αέρας δεν έχει φιλτραριστεί σωστά αυξάνει τα επίπεδα κινδύνου κατά πολύ. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που σκόνη ή γύρη εισέλθει στο αυτοκίνητο, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, δυσκολία στην αναπνοή, φτέρνισμα, βουλωμένη μύτη ή ερεθισμό στα μάτια. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να δυσκολέψουν ή και να εμποδίσουν την προσοχή σου στην οδήγηση και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να αποφέρουν μοιραία αποτελέσματα .
 
Το ήξερες ότι το φτάρνισμα αυξάνει το κίνδυνο ατυχήματος;
 
Και για να μιλήσουμε και με αριθμούς και στοιχεία, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από Γερμανικές εταιρείες, οι πιθανότητες να προκληθεί κάποιο οδικό ατύχημα για τους λόγους που αναφέραμε, αυξάνονται κατά 30% σε σχέση με τις άλλες εποχές. Μπορεί ένα φτέρνισμα να μη σου φαίνεται κάτι τόσο σημαντικό, αλλά στην πραγματικότητα, εάν οδηγείς με 80 χιλιόμετρα την ώρα, ένα και μόνο φτέρνισμα μπορεί να σε κάνει να χάσεις την ορατότητα στο δρόμο για σχεδόν 25 μέτρα!
 
Καθαρισμός ή Αντικατάσταση;

Συνεπώς, η λειτουργία του φίλτρου καμπίνας είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία και την ασφάλειά σου και για αυτό το λόγο θα πρέπει να φροντίζεις να το καθαρίζεις τακτικά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Για τον καθαρισμό του μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικούς ή συνεργεία που εξειδικεύονται και σε αυτή την υπηρεσία.
 
Εάν αποφασίσεις να το αντικαταστήσεις μόνος σου, φρόντισε να προμηθευτείς το κατάλληλο φίλτρο από κάποια αξιόπιστη εταιρεία ανταλλακτικών. Ένα φίλτρο συνήθως κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ, ενώ υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές που μπορείς να επιλέξεις. Τα απλά φίλτρα και αυτά του ενεργού άνθρακα, τα οποία φιλτράρουν περισσότερες ρυπογόνες ουσίες όπως το οξείδιο του αζώτου κι έτσι προσφέρουν πιο αποτελεσματική προστασία. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι απολύμανσης του κλιματιστικού, για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη προστασία κατά των βλαβερών ουσιών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΙΛΤΡΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός