Καθαρός αέρας μέσα στο αυτοκίνητο με MANN-FILTER

1036 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/11/2020

Η πανδημία θέτει σημαντικές προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία και πολλές ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με προϊόντα προστασίας. Η MANN+HUMMEL, ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς φιλτραρίσματος, δοκιμάζει επίσης την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της για να υποστηρίξει τον έλεγχο της μόλυνσης και την εξάπλωση του ιού.

 

Καθώς μπορούν να εντοπιστούν ιοί και στους εσωτερικούς χώρους του οχήματος, η MANN+HUMMEL έχει συγκεντρώσει διάφορες πληροφορίες σχετικά με την προστασία μέσα στο αυτοκίνητο μέσω των φίλτρων καμπίνας.

Με μέγεθος περίπου 0,1 μικρά, ο νέος ιός είναι περίπου 500 φορές μικρότερος από μία ανθρώπινη τρίχα. Κατά κανόνα, ωστόσο, ο κορονοϊός προσκολλάται σε μεγαλύτερα σταγονίδια, όπως αυτά που προκαλούνται από βήχα ή φτάρνισμα. Αυτά τα σταγονίδια είναι 10 έως 1.000 φορές μεγαλύτερα από τον αρχικό ιό. Λόγω του μεγέθους τους, πέφτουν στο έδαφος αρκετά γρήγορα.

Είναι πολύ απίθανο ένα μολυσμένο σταγονίδιο από την επιφάνεια του δρόμου να εισέλθει στο σύστημα του φίλτρου καμπίνας του οχήματος από τον εξωτερικό αέρα. Η πιθανότητα έκθεσης στον ιό από μολυσμένο επιβάτη μέσα στο όχημα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο ενδελεχής καθαρισμός του εξωτερικού αέρα με υψηλής ποιότητας φίλτρο καμπίνας είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες οδηγούς, τους αλλεργικούς και τα παιδιά. Ένα φίλτρο καμπίνας δεν μπορεί να θεωρηθεί «Μέσο Ατομικής Προστασίας», όπως η μάσκα προσώπου. Ωστόσο, εμποδίζει τους ερεθιστικούς ρύπους από την κυκλοφορία, όπως η σκόνη φρένων, τα επιβλαβή αέρια και τα αλλεργιογόνα όπως η γύρη. Ένα φίλτρο καμπίνας μπορεί να εκτελεί αυτές τις σχολαστικές ενέργειες καθαρισμού μόνο εάν αντικαθίσταται σε τακτική βάση. Αυτό το διάστημα ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή του οχήματος, αλλά γενικά ισχύει το χρονικό διάστημα του ενός έτους. Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν το φίλτρο καμπίνας ή τα οφέλη που προσφέρει, με τη μέση αντικατάσταση να πραγματοποιείται μόνο μία φορά σε πέντε χρόνια!

Η τελευταία καινοτομία στα φίλτρα καμπίνας της MANN-FILTER είναι το FreciousPlus. Το φίλτρο αποκλείει τις δυσάρεστες οσμές και τα επιβλαβή αέρια όπως οξείδια του αζώτου και όζον από τον εξωτερικό αέρα, ενώ αφαιρεί σχεδόν το 100 τοις εκατό των επιβλαβών σωματιδίων όπως η λεπτή σκόνη. Με τη βοήθεια του τρίτου στρώματος του φίλτρου με βιολειτουργική επίστρωση, το FreciousPlus σταματά τα αλλεργιογόνα σχεδόν πλήρως και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας στο φίλτρο