Τα πάντα για Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων!

Τα πάντα για Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων!

7973 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αναζήτηση ανταλλακτικών αυτοκινήτου σήμερα είναι ευκολότερη από ποτέ. Ψάχνεις καινούργια; Γνήσια ή after market; Καλά συντηρημένα μεταχειρισμένα; Μηχανικά, ηλεκτρικά, φανοποιίας; Για ποια μάρκα, μοντέλο; Αν ψάχνεις, βρίσκεις! Μα πρέπει να είσαι διαβασμένος για να κάνεις σωστές επιλογές. Διάβασε και μάθε, τα πάντα.

ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ - ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.
RE-BATTERY A.E.

1. Πληροφορήσου για τον αριθμό πλαισίου και τον κωδικό του εξαρτήματος! 

Κοινοποίησέ το »

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που σε βοηθούν να σιγουρευτείς ότι έχεις επιλέξεις το κατάλληλο είδος ανταλλακτικού για το δικό σου αυτοκίνητο. Αυτά είναι τα εξής:
 
Αριθμός Πλαισίου: Είναι γνωστός και ως VIN, αρχικά της φράσης Vehicle Identification Number. Αποτελείται από 17 ψηφία και περιέχει πολλές πληροφορίες, μερικές από τις οποίες είναι η χώρα κατασκευής του αυτοκινήτου, το μοντέλο καθώς και ο τύπος του κινητήρα.
 
Κωδικός εξαρτήματος: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορείς να διακρίνεις έναν κωδικό πάνω στο εξάρτημα που θες να αντικαταστήσεις. Μερικές φορές ίσως είναι καλυμμένος από σκόνη ή άλλους ρύπους από την χρήση, οπότε ίσως  χρειάζεται λίγο «ψάξιμο».
 
2. Ψάξε εκεί που βρίσκονται οι top Experts της αγοράς των Ανταλλακτικών
Kάνε την έρευνα σου στην πλατφόρμα «Ψάχνω Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου-Βρίσκω» του Autotriti.gr: Σε μια διεύθυνση (1 κλίκ) μπορείς να βρείς και να  επισκεφτείς ταχύτατα sites & e-shops ανταλλακτικών αυτοκινήτου, διαβάζοντας ταυτόχρονα και την παρουσίαση που τους έχει κάνει το δημοσιογραφικό επιτελείο του Autotriti.

Στη συνέχεια –με 1 κλίκ- μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους, με τους experts της αγοράς οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να συγκρίνεις το προϊόν που ήδη υπάρχει στο αυτοκίνητο σου με αυτό που σκοπεύεις να αγοράσεις ώστε να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι βρήκες αυτό που χρειάζεσαι.

3. Επέλεξε προϊόντα πλήρως συμβατά με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του οχήματος σου. Ρώτα και για εγγύηση καλής λειτουργίας.
 
Ανεξάρτητα από τον τύπο και την κατηγορία του ανταλλακτικού που θα επιλέξεις (π.χ. καινούργιο, μεταχειρισμένο ή κάτι άλλο) θα πρέπει πάντα ζητάς επαρκείς πληροφορίες για ότι σχετίζεται με αυτό.
 
Ρώτα για την εγγύηση (διάρκεια και είδος). Πέρα από αυτό, εξίσου σημαντικές είναι και οι προδιαγραφές του ανταλλακτικού οι οποίες ορίζονται από τον κατασκευαστή του ανταλλακτικού και θα πρέπει να τηρούνται πάντα απόλυτα.
 

4. Αν οι συνθήκες μετακίνησης το επιτρέπουν, βρες αυτό που ψάχνεις, με μία επίσκεψη στο κατάστημα ή παίρνοντας τηλέφωνο. Αφού έχεις βρει-συγκρίνει,ότι χρειάζεσαι, από την έρευνα σου στην πλατφόρμα του Autotriti ή από την ειδική ενότητα με τα σχετικά άρθρα για Καινούργια Ανταλλακτικά αυτοκινήτου !
 

Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις έναν από τους παρακάτω τρόπους:
 
Επίσκεψη στο κατάστημα αυτοπροσώπως: Είναι η «παραδοσιακή» έρευνα αγοράς όπου μπορείς να μιλήσεις απευθείας με το προσωπικό του καταστήματος το οποίο θα σε βοηθήσει να διαλέξεις ότι χρειάζεσαι.
 
Τηλεφωνική έρευνα: Βρίσκοντας τα καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων της περιοχής σου (ή αυτά που ασχολούνται με την μάρκα σου)μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα ή και περισσότερα από αυτά ώστε να ενημερωθείς για τη διαθεσιμότητα του ανταλλακτικού που θες. Στη συνέχεια, μπορείς να ζητήσεις πληροφορίες για τους τρόπους παραγγελίας και πληρωμής.
 
Ε-shop: Η μεγάλη ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου ωφέλησε και την αγορά ανταλλακτικών. Είναι πλέον πολύ εύκολο, αν το επιθυμείς  να βρεις το ανταλλακτικό που ψάχνεις εύκολα και γρήγορα, από την άνεση του σπιτιού σου.
 
8 Τips για να είσαι ήσυχος αγοράζοντας  ανταλλακτικά από "2ο χέρι" !
Ξέρεις τι χρειάζεσαι. Βρίσκεις τον κατάλληλο έμπορο στο Autotriti.gr. Ρωτάς, μαθαίνεις τα βασικά. Κάνεις την δουλειά σου. Οικονομικά. Έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης είναι και το ότι η μέση διάρκεια ιδιοκτησίας αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 60% την τελευταία δεκαετία. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοχοι τους αντικαθιστούν περισσότερα εξαρτήματα (ανταλλακτικά) για να τα διατηρήσουν σε καλή λειτουργία. Σε πολλές περιπτώσεις μια αξιόπιστη και οικονομικότερη λύση δίνει η επιλογή μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτου.

Όταν λέμε «μεταχειρισμένα» όλοι λίγο ως πολύ σκεφτόμαστε «χρησιμοποιημένα» (ή χαμηλότερης ποιότητας) μα –σε πάρα πολλές περιπτώσεις- κάνουμε λάθος. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές και «μεταχειρισμένα σαν καινούργια" (κάτι που ισχύει για τα πάντα από ένα αυτοκίνητο μέχρι ένα ανταλλακτικό του).Το που (και το πώς) επιλέγετε να ψωνίσετε τα ανταλλακτικά που χρειάζεστε, κάνει όλη τη διαφορά. Διαβάστε πιο κάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα βρείτε ότι χρειάζεστε χωρίς να …ξηλωθείτε!

1. Η εύρεση αξιόπιστου προμηθευτή.
Είναι το πρώτο βήμα. Μπορεί να γίνει  online, είτε από φυσικό κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Θεωρούμε πως ο μέσος κάτοχος δεν θα επισκεφθεί μία επιχείρηση ανακύκλωσης αυτοκινήτων για μία τέτοια αναζήτηση καθώς αυτό είναι κάτι που απαιτεί προηγμένη γνώση αυτοκινήτου. Φυσικά, ανεξάρτητα από το πού θα επιλέξετε να προμηθευθείτε αυτά τα ανταλλακτικά, κάντε κάποια σύγκριση τιμών μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών σας. Εξετάστε το τι χρειάζεστε, πόσο κοστίζει και πόσα θα κόστιζε σαν καινούργιο. Στη συνέχεια, βρείτε τις σχετικές επιχειρήσεις στην πλατφόρμα «Ψάχνω Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου-Βρίσκω» του Autotriti.gr: καλέστε τις επιχειρήσεις που μπορούν να καλύψουν την ανάγκη σας ή επισκεφθείτε το site τους. Επίσης στην ειδική θεματική ενότητα Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε σχετικά άρθρα μα και  μερικές από τις Top επιχειρήσεις του κλάδου. 

Εxtra Tip. Aπό το διαδίκτυο (ή το site μιάς επιχείρησης) συχνά θα πέσετε επάνω σε «κακές» φωτογραφίες των ανταλλακτικών που πωλούν. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τον καθορισμό της ποιότητας ή της αυθεντικότητας του ανταλλακτικού που σας ενδιαφέρει.. Μην διστάσετε να ρωτήσετε ή να ζητήσετε να σας στείλουν καλύτερες φωτογραφίες (ειδικά αν πρόκειται να κάνετε ηλεκτρονική αγορά).

2. Να είστε σίγουροι για το τι ακριβώς ψάχνετε.
Ανεξάρτητα από το πόσο συνηθισμένο είναι, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον ακριβή προσδιορισμό του. Μπορείτε να ταιριάξετε σωστά το τι θέλετε με το τι σας δίνουν αν ξέρετε-έχετε τον αριθμό αναγνώρισης του οχήματος (VIN) ή τον αριθμό του πλαισίου του. Αλλιώς θα πρέπει να πάρετε μαζί σας το ανταλλακτικό που ψάχνετε και να το δείξετε  στους ειδικούς (στο κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων που θα απευθυνθείτε) ώστε να το εντοπίσουν για λογαριασμό σας, αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν αριθμό γι αυτό.

3. Το ιστορικό.
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αγορά των χρησιμοποιημένων ανταλλακτικών. Μπορεί να φαίνεται τέλειο, αλλά ενδέχεται να περιέχει ελάττωμα ή ρωγμή που θα προκαλέσει αστοχία κατά την χρήση του, αργότερα. Ρωτήστε πόσο χρονών είναι, (αν είναι μηχανικό) το ύψος των διανυθέντων χιλιομέτρων, αν έχει επισκευαστεί κλπ. Αν ο πωλητής δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε η τιμή πρέπει να είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για να πειστείτε χωρίς 2η σκέψη. Φυσικά, θετικά θα λειτουργήσει αν ο πωλητής σάς προσφέρει δυνατότητα επιστροφής ή κάλυψης.

4. Αν υπάρχει επιστροφή.
Κανένα ποσό εξοικονόμησης δεν αξίζει αν πρόκειται να πάρετε προίκα ένα πρόβλημα.  Ρωτήστε αν υπάρχει πολιτική επιστροφής και σημειώστε τυχόν εξαιρέσεις. Ορισμένα μέρη καλύπτονται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή 30 ημέρες από την αγορά. Οι πωλητές στο διαδίκτυο συχνά μπαίνουν σε τέλη αποθεματοποίησης, αν συμβεί να αγοράσετε λάθος μέρος κατά λάθος.

5. Να ταιριάζει.
Έχει σημασία. Η αγορά ενός εξαρτήματος ή ανταλλακτικού αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται μετά την αγορά (όπως ένας προβολέας, μια λαβή πόρτας ή ένας προφυλακτήρας) θα δείχνει «σαν την μύγα μέσα στο γάλα» αν δεν είναι το σωστό. Μερικές φορές οι διαφορές στυλ μπορεί ακόμη και να παρεμποδίζουν τη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου.

6. Ο ρόλος του μέρους που θα αντικαταστήσουμε.
Υπάρχουν ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου με τα οποία χρειάζεται να είμαστε πιο προσεκτικοί. Τα μεγάλα ανταλλακτικά που παίζουν βασικό ρόλο στις πολλαπλές λειτουργίες του αυτοκινήτου σας (καλοριφέρ, κιβώτιο ταχυτήτων ή εναλλάκτης) θα πρέπει να συνδυάζονται με ισχυρή εγγύηση.

7. Ρωτήστε για την εγγύηση.
Διαβάστε την κάλυψη που παρέχει για το ανταλλακτικό σας. Οι καλοί λογαριασμοί, κρατάνε ικανοποιημένους τους πελάτες μα και ήσυχους τους επαγγελματίες (για αδικαιολόγητες επιστροφές από κακή συννενόηση).

8. Προσοχή στις «απομιμήσεις».
Μπορεί να γνωρίζετα τον ακριβή αριθμό VIN ή πλαισίου του οχήματος σας, που ταιριάζει με το τμήμα που χρειάζεστε, αλλά είναι πραγματικά το ίδιο μέρος ; Υπάρχουν αρκετά «εκεί έξω» (όχι στις γνωστές εμπορίες της αγοράς) που έχουν αντιγραφεί και δεν έχουν κατασκευαστεί από τον επίσημο κατασκευαστή. Τα πλαστά μέρη (fake) είναι ένα πραγματικό θέμα στο διαδίκτυο. Μπορείτε να εντοπίσετε ένα ψεύτικο κάνοντας μερικούς ελέγχους. Πράγματα όπως εσφαλμένες λέξεις, ανεπιθύμητα λογότυπα και κακή τοποθέτηση είναι παραδείγματα προς αποφύγη. Τα fake parts μπορεί να είναι σημαντικά πιο αδύναμα, χαμηλότερης ποιότητας και κακής απόδοσης. Οι επισκευές αυτοκινήτων ακριβαίνουν κυρίως λόγω της τεχνολογικής τους εξέλιξης. 23% πάνω (σύμφωνα με σχετικό άρθρο μας). Το ίδο ισχύει και όσο μεγαλύτερα (σε κυβισμό, κατηγορία) είναι. Μερικοί από εμάς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά των ανταλλακτικών που χρειάζονται από την αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου μας ή παραγγέλοντας νέα ανταλλακτικά. Άρα η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων δίνει μια λύση χωρίς να χρειάζεται να αποτελεί και μια επικίνδυνη προσπάθεια. Αρκεί να είμαστε διαβασμένοι.

Κοινοποίησέ το »

Καινούργια ανταλλακτικά, Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, Eμπορίες ανταλλακτικών Αττικής, ΑΝΑΡΤΗΣΗ Αεραναρτήσεις , Αμορτισέρ , Βάσεις Θόλου, Ελατήρια, Σετ Προστασίας, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ Ανορθωτές Ασφάλειες Αυτόματοι Βαλβίδες Διακόπτες Δυναμό ΑΝΑΦΛΕΞΗ Καλώδια Διανομέα,Καπάκια Ντιστριμπιτέρ Μπουζί Ντιστριμπιτέρ Πλατίνες Πολλαπλασιαστές ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΕΝΩΝ Αντλίες Φρένων Δισκόπλακες ,Εξαρτήματα & Λαστιχάκια Επισκευής Φρένων, INJECTION-ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Αισθητήρες, Αισθητήρες"λ, Ανταλλακτικά Diesel, Αντλίες Βενζίνης, Βαλβίδες, Βηματικά, ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ Αντλίες Νερού, Αντιψυκτικά, Βαλβίδες, ΦΙΛΤΡΑ Αντιαλλεργικά Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Αέρος, Φίλτρα Βενζίνης, Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Λαδιού, Φίλτρα Πετρελαίου, ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ, Αντλίες Συμπλέκτη, Βολάν & Repset, Δίσκοι, Δίχαλα, Εξαρτήματα Συμπλέκτη, Πλατώ, Ρουλεμάν Συμπλέκτη, Σετ Συμπλέκτη, Σύρματα Συμπλέκτη, ΙΜΑΝΤΕΣ - ΜΕΡΗ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ Ιμάντες, Γλύστρες Καδένας, Γρανάζια, Καδένες, Ρεγουλατόροι, Ρουλεμάν & Τεντωτήρες Ιμάντα, Σετ Ιμάντα, Σετ Καδένας, ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Άκρα Ζαμφόρ, Ακρόμπαρα, Αντλίες Υδραυλικού Τιμονιού, Ζήτα Τιμονιού, Κρεμαγιέρες, Λάστιχα Κρεμαγιέρας, Λάστιχα & Συνεμπλόκ, Μπαλάκια, Μπάρες Τιμονιού, Μπράτσα, Πείροι Ψαλιδιών, Σετ Επισκευής Ατέρμονα-Κρεμαγιέρας, Ψαλίδια, ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ – ΧΗΜΙΚΑ Αντιψυκτικά, Adblue, Βαλβολίνες, Γράσα, Λιπαντικά, Προϊόντα Περιποίησης, Πρόσθετα, Πρόσθετο-Σάκος Αναζωογόνησης Φίλτρου Σωματιδίων/Κάπνα, Sprays, ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ Ακραξόνια ,Ημιαξόνια, Λάστιχα Ημιαξονίων, Μουαγιέ, Μπιλιοφόροι, Μπουλόνια, Πλαστικά και Εξαρτήματα Λεβιέ Ταχυτήτων, Πλήμνες-Κομπλαδόροι Τροχών, Ρουλεμάν Μεσαίας Τριβής, Ρουλεμάν Τροχών, Σταυροί, Τσιμούχες, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Αντλίες Λαδιού, Βαλβίδες, Βάσεις Μηχανής – Σασμάν, Διάφορα Ρουλεμάν, Δείκτες Λαδιού, Κάρτερ, Σύρματα, Τάπες, Τροχαλίες Στροφάλου, Τσιμούχες, Υδραυλικά Ωστήρια, Turbo, Φλάντζες, DIESEL Αντλίες Yψηλής Πίεσης, Εξαρτήματα Αντλιών, Εξαρτήματα Μπεκ, Μπεκ Ψεκασμού, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Αφυγραντές, Βαλβίδες Εκτόνωσης – Πίεσης, Εξατμιστές, Κομπρεσέρ, Συμπυκνωτές, Αντλίες Φρένων Δισκόπλακες ,Εξαρτήματα & Λαστιχάκια Επισκευής Φρένων, INJECTION-ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Αισθητήρες, Αισθητήρες"λ, Ανταλλακτικά Diesel, Αντλίες Βενζίνης, Βαλβίδες, Βηματικά, ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ Αντλίες Νερού, Αντιψυκτικά, Βαλβίδες, ΦΙΛΤΡΑ Αντιαλλεργικά Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Αέρος, Φίλτρα Βενζίνης, Φίλτρα Καμπίνας, Φίλτρα Λαδιού, Φίλτρα Πετρελαίου, ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ, Αντλίες Συμπλέκτη, Βολάν & Repset, Δίσκοι, Δίχαλα, Εξαρτήματα Συμπλέκτη, Πλατώ, Ρουλεμάν Συμπλέκτη, Σετ Συμπλέκτη, Σύρματα Συμπλέκτη, ΙΜΑΝΤΕΣ - ΜΕΡΗ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ Ιμάντες, Γλύστρες Καδένας, Γρανάζια, Καδένες, Ρεγουλατόροι, Ρουλεμάν & Τεντωτήρες Ιμάντα, Σετ Ιμάντα, Σετ Καδένας, ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Άκρα Ζαμφόρ, Ακρόμπαρα, Αντλίες Υδραυλικού Τιμονιού, Ζήτα Τιμονιού, Κρεμαγιέρες, Λάστιχα Κρεμαγιέρας, Λάστιχα & Συνεμπλόκ, Μπαλάκια, Μπάρες Τιμονιού, Μπράτσα, Πείροι Ψαλιδιών, Σετ Επισκευής Ατέρμονα-Κρεμαγιέρας, Ψαλίδια, ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ – ΧΗΜΙΚΑ Αντιψυκτικά, Adblue, Βαλβολίνες, Γράσα, Λιπαντικά, Προϊόντα Περιποίησης, Πρόσθετα, Πρόσθετο-Σάκος Αναζωογόνησης Φίλτρου Σωματιδίων/Κάπνα, Sprays, ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ Ακραξόνια ,Ημιαξόνια, Λάστιχα Ημιαξονίων, Μουαγιέ, Μπιλιοφόροι, Μπουλόνια, Πλαστικά και Εξαρτήματα Λεβιέ Ταχυτήτων, Πλήμνες-Κομπλαδόροι Τροχών, Ρουλεμάν Μεσαίας Τριβής, Ρουλεμάν Τροχών, Σταυροί, Τσιμούχες, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Αντλίες Λαδιού, Βαλβίδες, Βάσεις Μηχανής – Σασμάν, Διάφορα Ρουλεμάν, Δείκτες Λαδιού, Κάρτερ, Σύρματα, Τάπες, Τροχαλίες Στροφάλου, Τσιμούχες, Υδραυλικά Ωστήρια, Turbo, Φλάντζες, DIESEL Αντλίες Yψηλής Πίεσης, Εξαρτήματα Αντλιών, Εξαρτήματα Μπεκ, Μπεκ Ψεκασμού, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Αφυγραντές, Βαλβίδες Εκτόνωσης – Πίεσης, Εξατμιστές, Κομπρεσέρ, Συμπυκνωτές