Απεταξάμην τους κακομαθημένους οδηγούς

3418 Επισκέψεις στο άρθρο

4 τύποι οδηγών που δημιουργούν κινδύνους για την οδική ασφάλεια

 
Ο «βδέλλας», ο «κορνάκιας», ο αναποφάσιστος και ο «προβολάκιας». Τέσσερις τύποι οδηγών που πρέπει να αποφεύγουμε στο δρόμο, οι οποίοι μπορούν με ιδιαίτερη ευκολία να μας εμπλέξουν σε ένα ατύχημα.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους, οι οποίοι, λόγω έλλειψης παιδείας ή σεβασμού, καταργούν τον Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας, οδηγώντας όπως εκείνοι θέλουν, με αποτέλεσμα να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν ένα ατύχημα, στο οποίο, τις περισσότερες φορές, εμπλέκονται νομοταγείς και συνετοί οδηγοί. Εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να τους αποφεύγουμε κρατώντας απόσταση, παραχωρώντας τους χώρο για να μας προσπεράσουν ή και ακόμα αλλάζοντας την πορεία μας, ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.

Ο οδηγός-«βδέλλα»

Ειδικά στη χώρα μας αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σπορ των «γρήγορων». Ο οδηγός αυτής της κατηγορίας δεν μπορεί να οδηγεί μόνος του. Μόλις βρει ένα «σύντροφο» στο δρόμο, κολλάει από πίσω του είτε για να τον προσπεράσει ή επειδή πιστεύει ότι έχει κάποια οφέλη. Αρχικά θεωρεί είτε ότι αυτή η κίνηση τον κρατάει σε εγρήγορση, είτε διότι βρισκόμενος σε αυτή τη θέση, είναι κρυμμένος από τα ραντάρ της Τροχαίας. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το σινιάλο που κάνει με τα φώτα του προς τους άλλους οδηγούς. Ο κίνδυνος που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή είναι ότι το μπροστινό του αυτοκίνητο μπορεί να φρενάρει στιγμιαία, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπορεί να αντιδράσει, προκαλώντας μία σοβαρή σύγκρουση.

Με το χέρι στην κόρνα

Η κόρνα, για πολλούς οδηγούς που πιστεύουν ότι είναι μόνοι τους στο δρόμο, είναι ένα από τα βασικότερα αξεσουάρ του αυτοκινήτου τους. Την χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν βιάζονται και πιστεύουν ότι πρέπει να τους παραχωρήσουν το δρόμο οι υπόλοιποι οδηγοί, ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Εκτός του ότι γίνονται εκνευριστικοί προς τους άλλους οδηγούς, μπορούν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα από τη βιασύνη τους αλλά και από απροσεξία.

Ο αναποφάσιστος

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί στην κατάσταση όπου ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, επηρεάζοντας τη δική σας πορεία. Αυτό συμβαίνει διότι μπορεί να έχει χαθεί ή να ψάχνει κάποια οδό, αδιαφορώντας για τους οδηγούς που βρίσκονται πίσω του. Καλό λοιπόν είναι να μην τον πλησιάζετε στο ελάχιστο, διότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ακινητοποιήσει το όχημά του χωρίς καμία προειδοποίηση, με αποτέλεσμα να μην προλάβετε να αντιδράσετε, πέφτοντας πάνω του.

Ο οδηγός της «ομίχλης»

Ακόμη μία νέα μόδα των κακομαθημένων οδηγών είναι το άναμμα των φώτων ομίχλης, τα οποία προορίζονται μόνο για περιπτώσεις με μειωμένη ορατότητα. Τα φανάρια αυτού του είδους διαχέουν το φως, με αποτέλεσμα, σε φυσιολογικές συνθήκες, να τυφλώνουν τους οδηγούς που προπορεύονται ή και αυτούς που βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός