Η Generali στηρίζει!

1596 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2020

Αρωγός στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας, στέκεται η Generali.

 
H εταιρεία επέλεξε να στηρίξει μέσω χορηγίας δύο διαφορετικές προσπάθειες, οι οποίες σε συνεννόηση με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς έχουν αναλάβει να παράγουν ειδικό εξοπλισμό, μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας 3D εκτύπωσης.

Σε συνεννόηση με το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εκβιομηχανικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, η Generali προχωρά στη δωρεά ενός 3D Εκτυπωτή "INTAMSYS FUNMAT HT". Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τις προσπάθειες του Εργαστηρίου στην παραγωγή προστατευτικών προσωπίδων τύπου face-shield για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων, βαλβίδων αναπνευστήρων για τους διασωληνωμένους ασθενείς και λοιπών υλικών για τις δομές υγείας, όπου απαιτούνται.

Το Εργαστήριο παρέχει εθελοντικά τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό του, με 3D εκτύπωση του εξοπλισμού. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Διεύθυνση του ΠΕΔΥ στην Κρήτη, που επιβλέπει τις προμήθειες για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, σχετικά με την COVID 19 και την ανάγκη προστατευτικών μασκών προστασίας προσώπου. Ο επιλεγμένος εκτυπωτής έχει την δυνατότητα να εκτυπώσει ακόμη και ιατρικούς βαθμούς πολυμερών peek και ultem, που χρησιμοποιούνται σε εξατομικευμένα ιατρικά εμφυτεύματα.

Επίσης, έχοντας λάβει γνώση του πολύτιμου εθελοντικού έργου που επιτελούν τα μέλη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας "Hellas COVID19 3D Printing Supplies" και τη συνεργασία τους με το Υπουργείο  Υγείας, η Generali προχωρά με χορηγία, προκειμένου να συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους για την προμήθεια πρώτων υλών για την εκτύπωση προστατευτικών προσωπίδων και λοιπών υλικών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων.

Από την κοινότητα για την κοινότητα

Στις 13 Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Generali ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου 100 εκ. ευρώ για να ενισχύσει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην προσπάθεια αυτή έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Generali που συνθέτουν μια παγκόσμια κοινότητα 72.000 ατόμων. Κάθε εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να κάνει, εθελοντική ατομική δωρεά στο Ειδικό Ταμείο για την Αντιμετώπιση της Covid-19. Το ποσό που συγκεντρώνεται από την κάθε εταιρία του Ομίλου, χρησιμοποιείται για την οικονομική ενίσχυση τοπικών δράσεων και εγχειρημάτων.

Όπως σημειώνει ο CEO της Generali κ. Πάνος Δημητρίου: «Ως ασφαλιστικός οργανισμός επενδύουμε καθημερινά σε λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να ζούνε μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή, αντιμετωπίζοντας, τόσο προβλεπόμενες όσο και έκτακτες καταστάσεις. Πιστεύουμε ότι η χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπως αναδεικνύεται και στην περίπτωση αυτή, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Με σύνθημά μας "από την κοινότητα για την κοινότητα", ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ιδιώτες και δημόσιους φορείς, για να συνδράμουμε στη λήψη ανακουφιστικών μέτρων έναντι στην παγκόσμια πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας.  Σε αυτήν τη μάχη οι άνθρωποι της Generali δηλώνουμε «παρών», ενώ μελετούμε και μελλοντικά μέτρα».
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός