Tα ασφαλιστικά πακέτα που κερδίζουν

20364 Επισκέψεις στο άρθρο

Ποια είναι τα ασφαλιστικά πακέτα που καλύπτουν τα απαραίτητα, προσαρμόζονται στις σημερινές ανάγκες των πολλών και τηρούν 100% όσα υπόσχονται;

 
Η επιλογή ασφάλειας για το αυτοκίνητο σου είναι μία διαδικασία που χρήζει εκτεταμένης έρευνας. Βλέπεις οι σφιγμένοι οικονομικά καιροί έχουν αναγκάσει τους περισσότερους να είναι πολύ προσεκτικοί όταν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Έτσι λοιπόν και στην ασφάλεια αυτοκινήτου αυτό που ψάχνουν οι περισσότεροι είναι η αναλογία ποιότητας και τιμής. Με απλά λόγια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη, ανάλογα το μπάτζετ που είναι διαθέσιμο.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται πλέον και οι ασφαλιστικές εταιρίες, έχοντας ήδη προσαρμόσει τα πακέτα τους στις σημερινές ανάγκες του μέσου Έλληνα. Αυτό φαίνεται μέσα από τις πολλές επιλογές πληρωμής των πακέτων (μηνιαίες δόσεις), όπως επίσης και με την ευελιξία στην διάρκεια ασφάλισης (3-μηνη, 6-μηνη). Επιπλέον φροντίζουν ώστε τα πακέτα τους να καλύπτουν πάντα τα απαραίτητα και μάλιστα να τηρούν 100% όσα υπόσχονται. Έτσι άλλωστε μπορούν και κρατούν ικανοποιημένους τους πελάτες τους .   

Πως διαμορφώνεται η τιμή και το πακέτο

Υπάρχουν ορισμένες απορίες τις οποίες έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου. Ψάξαμε, τις βρήκαμε και τις λύνουμε ώστε να κάνουμε την επιλογή σου ακόμα ευκολότερη.
  • Τι περιλαμβάνει η βασική ασφάλιση αυτοκινήτου;
Πρόκειται για τη λεγόμενη ασφάλιση Αστικής Ευθύνης η οποία καλύπτει την ευθύνη έναντι τρίτων, δηλαδή χρηματική κάλυψη των υλικών ζημιών (ή και σωματικών βλαβών επιβατών) που προκλήθηκαν στο όχημα το οποίο δεν ευθύνεται για το ατύχημα.
  • Από τι εξαρτάται το κόστος της ασφάλισης;
Το ποσό διαμορφώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου (ιπποδύναμη, κυβικά, χρονολογία κατασκευής και αξία οχήματος) αλλά και τα οδηγικά χαρακτηριστικά του οδηγού (ηλικία, διάρκεια κατοχής διπλώματος, τόπος διαμονής).
  • Από πότε ισχύει η ασφάλιση;
Η ασφάλεια του αυτοκινήτου ξεκινά να ισχύει την ίδια μέρα που θα εξοφληθεί το ποσό που ορίστηκε. Λαμβάνεται, συνήθως, σε ηλεκτρονική μορφή, το τυπώνεις και είσαι έτοιμος!
  • Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής των ασφαλίστρων;
Η λήξη της προθεσμίας έχει οριστεί στις 5 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ανανέωση συμβολαίου, δε χάνονται τα οποιαδήποτε προνόμια και συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία. Σε διαφορετική περίπτωση, το συμβόλαιο ακυρώνεται και θα πρέπει να κάνεις όλη τη διαδικασία από την αρχή.

4 βασικά πακέτα στο… πιάτο σου!

 Η ακριβής σύγκριση των διαθέσιμων πακέτων είναι το σημαντικότερο βήμα στην επιλογή ασφάλισης για το αυτοκίνητό σου. Έτσι, συγκεντρώσαμε 4 βασικά πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου τα οποία παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα ώστε να μπορούν να συγκριθούν εύκολα και γρήγορα.
 
  Τιμή Αθήνα Τιμή Θεσσαλονίκη Τιμή Υ.Ελλάδα Καλύψεις
+ Θραύση Κρυστάλλων
Δύναμις 116,78 101,20 88,47 Αστική ευθύνη, ζημιές από ανασφάλιστο, φροντίδα ατυχήματος, παροχή νομικού συμβούλου, προσωπικό ατύχημα οχήματος
Groupama 148,38 100,70 81,04 Αστική ευθύνη, ζημιές από ανασφάλιστο, φροντίδα ατυχήματος, προστασία Β/Μ, παροχή νομικού συμβούλου, προσωπικό ατύχημα οχήματος, κάρτα πρόληψης υγείας
Εθνική 110,41 91,48 88,76 Αστική ευθύνη, ζημιές από ανασφάλιστο, φροντίδα ατυχήματος, προστασία Β/Μ, παροχή νομικού συμβούλου
My Direct 98,82 84,62 77,16 Αστική ευθύνη , ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, φροντίδα ατυχήματος
, υλικές ζημιές οικογένειας, νομική προστασία, πράσινη κάρτα, προσωπικό ατύχημα
 
 
(Οι τιμές ασφαλίστρων είναι ενδεικτικές για συμβόλαιο 6 μηνών. Ο υπολογισμός τους έγινε για αυτοκίνητο Peugeot 107  998 κυβικών του 2011 και οδηγό 30 ετών, ενώ στην τιμή έχει προστεθεί και η προαιρετική κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων)

Γιατί προσθέσαμε τη Θραύση κρυστάλλων;

Το πρώτο κριτήριο επιλογής ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου για το αυτοκίνητο είναι, για τους περισσότερους, αν όχι όλους, το κόστος. Αφαιρώντας κάποιες παροχές ή επιλέγοντας να μην προσθέσεις άλλες, έχεις την δυνατότητα να ρίξεις το ποσό πληρωμής πολύ χαμηλά. Υπάρχει όμως μια η οποία προσφέρει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα με σχεδόν μηδαμινό κόστος. Αναφερόμαστε φυσικά στην κάλυψη θραύσης κρυστάλλων.

Η ασφαλιστική εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα επιδιόρθωσης ή ακόμα και αντικατάστασης όχι μόνο των παρμπρίζ αλλά και των παραθύρων. Η σημαντικότατη λεπτομέρεια σε αυτό είναι πώς δεν καλύπτονται μόνο οι περιπτώσεις ατυχήματος αλλά και οποιεσδήποτε φθορές ή θραύση προκύψει από απόπειρες κλοπής ή παρόμοιου τύπου ζημιές.
Το μηνιαίο κόστος που προστίθεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι κατά μέσο όρο 4 με 5 ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό αμελητέο σε σχέση με αυτό που θα κληθείς να πληρώσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικατασταθεί ή έστω να επιδιορθωθεί ένα κρύσταλλο που έχει υποστεί φθορά.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός