Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η πολύπλευρη αξία της ασφάλισης

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η πολύπλευρη αξία της ασφάλισης

9942 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/11/2022

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, εδώ και 5 δεκαετίες υπηρετεί έναν θεσμό με τεράστια αξία για τον πολίτη, την οικογένεια και την κοινωνία, αυτόν της ασφάλισης.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
ERGO A.A.E.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης στις 11 Νοεμβρίου, η Υδρόγειος Ασφαλιστική στέλνει το δικό της μήνυμα καταγράφοντας τις μερικές «σκέψεις», οι οποίες καταδεικνύουν τον καταλυτικό και πολυδιάστατο ρόλο της ασφάλισης στη σημερινή εποχή.
 

Κοινοποίησέ το »

Η ασφάλεια που προσφέρει η επιλογή της Υδρόγειος Ασφαλιστικής

Το απρόβλεπτο είναι μέρος της ζωής μας. Στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή ερχόμαστε αντιμέτωποι με κινδύνους που είναι δυνατόν να αναστατώσουν την καθημερινότητά μας, να επιβαρύνουν δυσανάλογα τον προϋπολογισμό μας, να λειτουργήσουν ανασταλτικά ή και να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς που κάνουμε για το μέλλον. Η ασφάλιση είναι εδώ για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα αυτές τις αβεβαιότητες, μετριάζοντας τις επιπτώσεις και περιορίζοντας το οικονομικό βάρος που ενδεχομένως θα υποστούμε.
 

Η ασφάλιση πιο σημαντική σε περιόδους ύφεσης ή οικονομικής αβεβαιότητας

Η ασφάλιση είναι πιο σημαντική σε περιόδους ύφεσης ή οικονομικής αβεβαιότητας καθώς, ελλείψει άλλων πόρων, είναι ο μοναδικός τρόπος για την αναπλήρωση του εισοδήματος, την αναχρηματοδότηση μιας επιχείρησης ή την αποκατάσταση μιας περιουσίας, μετά από ένα ζημιογόνο γεγονός.

Η ασφάλιση προστατεύει τόσο τους «μεγάλους» όσο και τους «μικρούς» – ίσως όμως κυρίως αυτούς, καθώς αυτοί καθίστανται πιο ευάλωτοι σε περίπτωση επέλευσης ενός κινδύνου.
 

Η ασφάλιση έχει γίνει αρκετά προσιτή σε όλους

Η ασφάλιση δεν κοστίζει ακριβά ή τόσο ακριβά όσο φανταζόμαστε και το απρόοπτο ίσως δεν είναι τελικά τόσο απρόοπτο. Ας σκεφτούμε το κόστος αποκατάστασης μίας περιουσίας από π.χ. μία πλημμύρα, το οποίο αναλογικά είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το ετήσιο κόστος ενός ασφαλιστηρίου μιας κατοικίας ή επιχείρησης που το καλύπτει (μαζί με άλλους κινδύνους φυσικά). Πόσο συχνά ακούμε πλέον για φυσικές καταστροφές;
 

Πως συνεισφέρει η ασφάλιση στην κοινωνία και την οικονομία;

Η ασφάλιση συνεισφέρει ευρύτερα στην κοινωνία και την οικονομία με πολλούς, σημαντικούς τρόπους. Μέσω των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων συμβάλλει στην αποκατάσταση πληγέντων, την οικογενειακή ευημερία και κοινωνική συνοχή, τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη μη απώλεια θέσεων εργασίας. Προστατεύει έμμεσα το κράτος από τυχόν απαιτήσεις λόγω καταστροφικών γεγονότων. Στηρίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω των επενδύσεων των ασφαλιστικών εταιρειών, που αποτελούν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς διεθνώς. Παρέχει ειδικευμένη τεχνογνωσία και εργαλεία για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Με όλες τις παραπάνω ιδιότητες, η ασφάλιση στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη των οικονομιών και κοινωνιών.

Η ασφάλιση προσφέρει το αίσθημα της σιγουριάς

Τελικά, η ασφάλιση δε σημαίνει απλά χρηματική αποζημίωση. Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η ασφάλιση είναι το εντελώς άυλο, το αίσθημα της σιγουριάς που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας όταν γνωρίζουμε ότι, σε περίπτωση ενός δυσάρεστου απρόοπτου, έχουμε ένα σημαντικό «χέρι» βοήθειας και υποστήριξης για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε, να επιχειρούμε, να προοδεύουμε, να ονειρευόμαστε!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ