Ελαστικό στον δρόμο, έλικας στον αέρα! Στα Wow σχέδια!

3133 Επισκέψεις στο άρθρο

Πιο ανθεκτικά, υψηλότερης απόδοσης, πιο ασφαλή ελαστικά.

 
Τρεις (τουλάχιστον) οι άξονες πάνω στους οποίους η διεθνής βιομηχανία παραγωγής εργάζεται – εφευρίσκει - καινοτομεί (κοιτώντας παράλληλα και το «αύριο» που κοντά ή μακρυά …έρχεται ). Επικοινωνήσαμε με τον κο Βασίλη Πανούτσο Brand Manager της Goodyear Hellas, o οποίος μας είπε αρκετά και ενδιαφέροντα για το θέμα του μήνα «Ελαστικά προηγμένης τεχνολογίας».
 
Ποιες κατά την γνώμη σας, οι πιο ξεχωριστές τεχνολογίες που διαθέτουν τα ελαστικά της μάρκας σας;  Σε ποια προϊόντα σας;

Η πιο πρόσφατη σειρά της Goodyear, η Eagle F1 Asymmetric 5, φέρει μια σειρά τεχνολογιών που κάνουν οποιαδήποτε διαδρομή σε στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, άνετη και ασφαλή. Μεταξύ άλλων, οι τεχνολογίες της συγκεκριμένης σειρά περιλαμβάνουν:
 
Impulse Control Compound Technology: Αφορά γόμα υψηλής καθαρότητας,πλούσια σε πυρίτιο που προσφέρει μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος.


Active Breaking Technology: Επέκταση της επιφάνειας του ελαστικού κατά το φρενάρισμα για ακόμα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος.

Power Cushion Technology: Σφιχτή ζεύξη του σκελετού και του πέλματος του ελαστικού, που προσφέρει ακριβή μετάδοση κίνησης και άψογο χειρισμό.
 
Μια άλλη τεχνολογία που σχετίζεται με την ασφάλεια, είναι η τεχνολογία RunOnFlat η οποία επιτρέπει στον οδηγό να συνεχίσει την διαδρομή του με ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα και για 80 χιλιόμετρα, με κλαταρισμένο ελαστικό. Επομένως ο οδηγός δεν χρειάζεται να σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να αλλάξει το ελαστικό και μειώνεται ο κίνδυνος να σκάσει το ελαστικό όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.
 
Ποια τα προηγμένα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων; Τι όφελος παρέχουν στον τελικό χρήστη;

Οι τελευταίες τεχνολογίες που προσφέρει η Goodyear στους καταναλωτές της, είναι βασισμένες στην ασφάλεια και την άνεση.


- Η μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος,
- ο καλύτερος και πιο σταθερός χειρισμός του οχήματος,
- τα καλύτερα κρατήματα στις στροφές,
-  η μικρότερη φθορά,
- η οικονομία καυσίμου,
- τα μειωμένα επίπεδα θορύβου, είναι μερικοί από τους πυλώνες γύρω από τους οποίους στηρίζονται τα προηγμένα χαρακτηριστικά των ελαστικών.

Τι «νέο» (τεχνολογικά) περιμένουμε από την μάρκα που εκπροσωπείτε, στο κοντινό ή στο απώτερο μέλλον;
 
Η Goodyear αναπτύσσει πρότυπα ελαστικά με στόχο να διευρύνει τα όρια της φαντασίας και να ξεκινήσει τη συζήτηση σχετικά με τις μελλοντικές προκλήσεις της μετακίνησης. Παρόλο που τα ελαστικά αυτά αποτελούν αμιγώς πρότυπα σχέδια, ορισμένες από τις τεχνολογίες που περιλαμβάνουν, όπως οι δομές χωρίς αέρα ή οι ικανότητες των έξυπνων ελαστικών, είναι εμπνευσμένες από υπάρχοντα προϊόντα ή τρέχοντα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Ένα από αυτά τα ελαστικά είναι το πρότυπο Goodyear AERO, ένα ελαστικό 2 σε 1, σχεδιασμένο για τα αυτόνομα, ιπτάμενα αυτοκίνητα του μέλλοντος! Με δεδομένο ότι οι εταιρείες τεχνολογίας μετακινήσεων στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των μετακινήσεων και της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις, η πείρα μας στις εξελιγμένες αρχιτεκτονικές και τα υλικά παραγωγής ελαστικών μας οδήγησε στην ιδέα για έναν τροχό πολυτροπικής λειτουργίας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιείται τόσο ως παραδοσιακό ελαστικό για οδήγηση στον δρόμο όσο και ως «έλικας» για πτήση.